🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray.
Klop de boter (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix (1 pak) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in een cakevorm en bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.
Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een rooster om af te laten koelen.
Aan het einde van de baktijd kun je controleren of de cake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
Maak de aardbeien (300 g) schoon, verwijder het groen en halveer ze. Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het chocoglazuur (1 zakje) minimaal 10 minuten in het hete water en zorg dat het zakje onderblijft. Kneed hierna het zakje nog eens goed, knip een hoekje af en verdeel het glazuur over de cake. Verdeel de aardbeien speels over het glazuur en garneer met de suikerhartjes. Laat het glazuur hierna 30 minuten afkoelen om uit te harden.