Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Valentijnscake met aardbeien

Boerencake zoekt vrouw! Of man natuurlijk :-) Op zoek naar een mooi cadeau voor die liefde voor Valentijnsdag? Bak deze heerlijke Valentijnscake met chocolade en aardbeien.

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray.

Bak je Valentijnscake

  1. Stap 3

    • 200 g boter

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 4 eieren

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe.

  2. Stap 4

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

  3. Stap 5

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    Doe het beslag in een cakevorm en bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

  5. Stap 7

    Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een rooster om af te laten koelen.

    Gaar?

    Aan het einde van de baktijd kun je controleren of de cake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

Feestelijke Valentijnsversiering

  1. Stap 8

    • 300 g aardbeien

    Maak de aardbeien schoon, verwijder het groen en halveer ze.

  2. Stap 9

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het zakje choco glazuur minimaal 10 minuten in het hete water en zorg dat het zakje onderblijft. Kneed hiernaar het zakje nog eens goed, knip een hoekje af en verdeel het glazuur over de cake.

  3. Stap 10

    • 1 flesje Dr. Oetker Suikerhartjes

    Verdeel de aardbeien speels over het glazuur en garneer met de suikerhartjes. Laat het glazuur hierna 30 minuten afkoelen om uit te harden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.