Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Aardbeientaart van cake en slagroom

Slagroom en aardbeien, klinkt goed he! Bak voor een heerlijke aardbeientaart! Ook leuk voor Moederdag of Valentijn!

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g boter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad cakebeslag.

  4. Stap 6

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag. Doe het cakebeslag in de vorm.

Cake bakken

  1. Stap 7

    Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin, haal de cake uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.

  2. Stap 8

    Laat de cake op een rooster afkoelen.

Aardbeientaart maken

  1. Stap 9

    • 100 g mascarpone

    • 200 ml slagroom

    Klop de slagroom lobbig en meng er de mascarpone door, bestrijk de moederdagtaart er mee en doe de overgebleven mascarpone-slagroom in een spuitzak.

  2. Stap 10

    Verdeel de aardbeien over de slagroom.

  3. Stap 11

    • 1 doosje aardbeien

    Spuit daarna langs de rand mooie roosjes van de mascarpone-slagroom en de aardbeientaart met slagroom is klaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.