🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de cakemix Koopmans Boerencake (1 pak) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad cakebeslag.
Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag. Doe het cakebeslag in de vorm.
In plaats van een hartvormige springvorm kun je ook een ronde bakvorm gebruiken.
Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin, haal de cake uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Laat de cake op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom (200 ml) lobbig en meng er de mascarpone (100 g) door, bestrijk de moederdagtaart er mee en doe de overgebleven mascarpone-slagroom in een spuitzak.
Verdeel de aardbeien (1 doosje) over de slagroom.
Spuit daarna langs de rand mooie roosjes van de mascarpone-slagroom en de aardbeientaart met slagroom is klaar.