🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Speculaascake met chocoglazuur

Speculaascake met chocoglazuur

Dit recept is van: Bakken.nl team

speculaascake met chocoglazuur en stukjes speculaas
Speculaascake met chocoglazuur
Info Benodigdheden Stappen

Heerlijke speculaascake met chocoladeglazuur en stukjes speculaas. Makkelijk om te maken en super lekker. Wat wil je nog meer? ;-)

15 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Chocolade Speculaas Cake Kruidcake Sinterklaas Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Boerencake
    1 Pak
    Koopmans Boerencake
  • Boter of margarine
    200 g
    Boter of margarine
  • Ei
    4 stuk(s)
    Ei
  • Koekkruiden
    4 tl (theelepels)
    Koekkruiden

 

  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    12 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Speculaas
    125 g
    Speculaas

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Speculaascakebeslag maken

Klop de boter (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Boerencake), de eieren (4 stuks) en de koekkruiden (4 tl) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig speculaascakebeslag.

3. Speculaascake bakken

Doe het speculaasbeslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Bak de speculaascake in 55 - 60 minuten gaar.

Laat de speculaascake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het chocoladeglazuur (1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco) over de afgekoelde speculaascake.

Rooster het amandelschaafsel (12 g) in een droge koekenpan goudbruin. Breek de speculaas (125 g) in kleine stukken. Decoreer de cake met het amandelschaafsel en de stukjes speculaas.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Meer Sinterklaascake recepten

Sinterklaascake met pepernoten
Speculaascake met sinterklaassnoep
Sinterklaas speculaas cakejes
Speculaascake met chocoglazuur
Speculaascake met appel
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.