Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaascake met chocoglazuur

Heerlijke speculaascake met chocoladeglazuur en stukjes speculaas. Makkelijk om te maken en super lekker. Wat wil je nog meer ;-)

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

Speculaascake beslag maken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Speculaascake

    • 50 ml water

    Voeg de cakemix, 50 ml water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig speculaacakebeslag.

Speculaascake bakken

  1. Stap 5

    Doe het speculaasbeslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Bak de speculaascake in 55 - 60 minuten gaar.

  2. Stap 6

    Laat de speculaascake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  3. Stap 7

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het chocoladeglazuur over de afgekoelde speculaascake.

  4. Stap 8

    • 12 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

    • 125 g speculaas

    Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Breek de speculaas in kleine stukken. Decoreer de cake met het amandelschaafsel en de stukjes speculaas.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.