Heerlijke speculaascake met chocoladeglazuur en stukjes speculaas. Makkelijk om te maken en super lekker. Wat wil je nog meer? ;-)
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
Klop de boter (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.
Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Boerencake), de eieren (4 stuks) en de koekkruiden (4 tl) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig speculaascakebeslag.
Doe het speculaasbeslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Bak de speculaascake in 55 - 60 minuten gaar.
Laat de speculaascake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het chocoladeglazuur (1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco) over de afgekoelde speculaascake.
Rooster het amandelschaafsel (12 g) in een droge koekenpan goudbruin. Breek de speculaas (125 g) in kleine stukken. Decoreer de cake met het amandelschaafsel en de stukjes speculaas.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.