Zo bak je een hele lekkere speculaascake met stukjes appel. De combinatie van friszoete appel en de kruidige speculaaskruiden maken deze cake tot een heerlijke verwennerij!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes
Klop de boter (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix (1 pak), de speculaaskruiden (4 tl) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Voeg de appelstukjes aan het cakebeslag toe en meng met een spatel erdoor.
Doe het beslag in de cakevorm, strijk het speculaascakebeslag glad en bestrooi het met amandelschaafsel (15 g).
Bak de speculaascake met appel in 60-70 minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.