Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Progrestaart

Progrestaart

Dit recept is van: Annet

  1. Progrestaart
Item 1 of 1
Progrestaart
info
Benodigdheden
Stappen

De Progrestaart, of je het nu hazelnootschuimtaart of schuimgebakje noemt, één ding is zeker - het is onweerstaanbaar lekker. Deze verrukkelijke taart verleidt met drie onmiskenbare elementen: een knapperige hazelnootschuimlaag, verrukkelijke nougatine en een romige botercrème vulling. Een perfect samenspel van smaken en texturen dat je keer op keer zal wegblazen.

Maak op de volgende verjaardag echt indruk door zelf een Progrestaart te maken! Geloof ons, een zelfgemaakte Progrestaart is nog tien keer lekkerder!

45 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
High teaTaartBotercrèmeNougatineNoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    110 g (gram)
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    220 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Hazelnoten
    90 g (gram)
    Hazelnoten
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Oploskoffie
    4 g (gram)
    Oploskoffie

 

  • Roomboter (zacht)
    200 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Melk (koud)
    250 ml
    Melk (koud)
  •  
    150 g (gram)
    Nougatine
  • Mokkaboontjes
    30 g (gram)
    Mokkaboontjes

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Potlood
    Potlood

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de een bakplaat met bakpapier en teken met een potlood twee vakken van 25 x 10 cm. Zet de bakplaat apart.

Verwarm de oven voor: 140 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven)

2. Hazelnootschuim maken

Doe de eiwitten (110 g) in een vetvrije kom en klop deze samen met suiker (110 g) luchtig en stijf. Dit duurt ongeveer 6 a 7 minuten. Spatel met de hand de andere helft van het suiker (110 g) door het eiwitmengsel. Hak de hazelnoten (90 g) en voeg deze als laatste toe aan het eiwitmengsel.

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit deze op de bakplaat binnen de vakken. Zijn de plakken aan de zijkant niet helemaal recht? Schuif dan voorzichtig het schuim glas met b.v. een paletmes of een gewoon lang mes.

3. Hazelnootschuim bakken

Bak de plakken gaar in ongeveer 45 minuten.

Laat de plakken afkoelen op een bakplaat. Voorzichtig! De plakken zijn kwetsbaar!

4. Mokka botercrème maken

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (250 ml), de espressopoeder (4 g) en de mix voor de botercrème (2 zakjes) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige mokka botercrème.

5. Progrestaart maken

Neem een bord, plank of taartkarton of evt. een stukje bakpapier ter grote van de hazelnootschuimplakken.

Leg de eerste laag hazelnootschuimplak op de ondergrond en bedek deze met de botercrème. (dit kan met een spuitzak of met een paletmes) Leg hier de tweede laag hazelnootschuim op en bedek deze ook met de botercrème. Verdeel over de zijkant van de schnitt botercrème zodat de gehele schnitt bedekt is. Strijk alles af met een palletmes zodat de progrestaart helemaal glad is.

Neem de progrestaart op de hand en duw de nougatine (150 g) ( tegen de zijkant van de schnitt. Leg de taart terug op het werkblad en doe de rest van de botercrème in een spuitzak met kartelmond. Maak mooie toeven of rijtjes met de botercrème en decoreer deze met mokkaboontjes.

Hazelnoot recepten

  1. Hazelnoot brownie meringue taart
    Moeilijk
    4
    40 min.
  2. Hazelnoot brownies
    Makkelijk
    4
    10 min.
  3. Paris-Brest met hazelnootroom
    Gemiddeld
    5
    25 min.
  4. Hazelnoot schuimtaart
    Moeilijker
    3
    90 min.
  5. Krokante hazelnoot karamel brownies
    Moeilijk
    5
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.