🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hazelnoot schuimtaart

Hazelnoot schuimtaart

Dit recept is van: Annet

hazelnoot-schuimtaart
Hazelnoot schuimtaart
Info Benodigdheden Stappen

Een echte klassieker. Drie lagen meringue met hazelnoten, met daartussen mokkabotercrème met nougatine. Je bent er even mee bezig, maar dan heb je ook wat! Deze taart is goed vooraf te maken. In de vriezer komt hij nog beter op smaak. Haal hem 1½ uur van tevoren uit de vriezer en je hebt een echt spektakelstuk op tafel!

90 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Taart Noten Botercrème Verjaardag Meringue Nougatine Thema recepten
3
10 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Hazelnoten
    225 g
    Hazelnoten
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    480 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    65 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Water
    3 el (eetlepels)
    Water
  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Koffie
    30 g
    Koffie

 

  • Water
    175 g
    Water
  • Oploskoffie
    4 g
    Oploskoffie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    300 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Poedersuiker
    70 g
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 snufje(s)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    2 Stuk(s)
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Stervormig spuitmondje
    Stervormig spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op de heteluchtstand (180°C). Leg de hazelnoten (225 g) op een bakblik en rooster ze in 10 à 12 minuten goudbruin. Laat de noten volledig afkoelen op een koude ondergrond. Hak 150 gram van de hazelnoten in kleine stukjes. Houd de overige 75 gram hele hazelnoten apart voor de nougatine.

Verlaag de oventemperatuur naar 135°C.

2. Meringue maken

Splits de eieren (4 stuks) in een brandschone en vetvrije mengkom. Zet de eidooiers apart, deze gebruik je later. Klop nu de eiwitten op en voeg lepel voor lepel de suiker (250 g) toe. Klop door tot de eiwitten gaan glanzen. Zet de mixer uit. Spatel de maïzena (25 g) door het mengsel. Spatel als laatste de gehakte hazelnoten door het mengsel.

Neem twee bakplaten en bekleed deze met bakpapier. Teken hierop 3 cirkels van 18 centimeter doorsnede. Doe de meringue in een grote spuitzak en spuit drie cirkels.

Bak de meringue in een uur gaar. Laat de meringue volledig afkoelen in de oven.

3. Nougatine maken

Neem de bakplaat en bekleed deze opnieuw met bakpapier. Doe de suiker (75 g) en het water (2 el) in een pan met een dikke bodem om karamel te maken.

Verwarm de suiker totdat deze bruin wordt. Roer niet in de suiker, anders ontstaan er klontjes die niet meer weggaan. Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel de juiste kleur heeft. Voeg direct de resterende hele hazelnoten toe en roer deze snel door. Stort de massa op de bakplaat en laat volledig afkoelen. Let op! De massa is kokend heet!

Als de karamel met de noten is afgekoeld, kan de nougatine gehakt worden. Dit kan in de keukenmachine of met de hand. Hak het in kleine stukjes. Dit komt aan de zijkant van de taart.

4. Banketbakkersroom bereiden

Doe de melk (500 ml) en de helft van de suiker (40 g) in een pan. Snijd het vanillestokje (1 stuks) in de lengte open. Schraap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers, de resterende suiker (40 g) en maïzena (40 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet 1/3 van de kokende melk bij het eierdooiermengsel (dit heet familie maken). Giet het eierdooiermengsel terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom, al roerend, door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Stort de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen. Zet de banketbakkersroom apart.

5. Maak een mokka-extract

Zet koffie van de koffie (30 g) en water (175 g).

Doe de suiker (75 g) met het water (1 el) in een pan. Laat de suiker op middelmatig vuur karamelliseren. Haal de karamel van de warmtebron. Voeg de koffie toe en roer de karamel totdat deze weer is opgelost.

Roer tot slot nog wat oploskoffie (4 g) door het mengsel. Laat het mokka-extract afkoelen. Zet het apart.

6. Mokka-botercrème maken

Doe de roomboter (300 g) en de poedersuiker (70 g) in een kom. Klop dit luchtig en tot het wit ziet. Voeg de vanille aroma (1 el) toe en mix tot het is opgenomen.

Zorg dat de banketbakkersroom op kamertemperatuur is. Anders zal de botercrème schiften. Verwijder het vanillestokje uit de banketbakkersroom. Klopt de room met een spatel even los. Voeg de banketbakkersroom schepje voor schepje toe aan de botercrème tot alles is opgenomen.

Neem het mokka-extract en voeg hiervan 1 eetlepel aan de crème toe. Proef of de botercrème voldoende op smaak is en voeg naar smaak steeds wat meer van je eigen gemaakte mokka-extract toe. De mokkabotercrème met banketbakkersroom is nu klaar.

7. Hazelnoot-schuimtaart bouwen

Neem de eerste hazelnootschuimlaag. Leg deze op een bord of plank. Doe de mokka-botercrème in een spuitzak. Bedek de hazelnootschuimlaag met mokkabotercrème. Strooi daarna nougatine over de mokkabotercrème.

Leg de volgende laag op de taart en bedek deze opnieuw met mokkabotercrème en nougatine. Leg de laatste laag op de taart. Bedek deze alleen met botercrème. Gebruik de laatste crème voor de zijkant van de taart. Smeer met de spatel de zij- en bovenkant glad met de mokkabotercrème.

Neem de resterende nougatine en bedek hiermee de zijkant van de taart.

Klopt de slagroom (250 ml) stijf en voeg wat suiker (snufje) toe. Doe de slagroom in een spuitzak met een kartelspuitmondje. Versier als laatste de taart met slagroom.

Meer bakken?

Kijk voor een hazelnootschuimtaart variatie op DeLeuksteTaartenShop.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.