Deze cake pops in de vorm van een ijsje zijn perfect voor de herfst! Hoewel de dagen weer korter worden, de blaadjes aan de bomen bruin kleuren en het hier en daar weer regent, betekent het ook dat het weer tijd is om te gaan bakken met heerlijke herfstsmaken! Door de pompoen en specerijen in dit recept te verwerken hebben de cake pops de meest nostalgische herfstsmaak
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de over voor op 160 °C en bespray de cakevorm met bakspray.
Doe de suiker (60 g) en de eieren (1 stuk) in de kom van de keukenmachine en mix het voor ongeveer 5 minuten op middelmatige snelheid tot het licht en luchtig is.
Voeg de olie (45 g) en de vanille (0.5 tl) toe en mix dit ongeveer een halve minuut. Voeg de pompoenpuree (90 g) toe en mix nog een halve minuut.
Doe de bloem (70 g), bakpoeder (1 tl), kaneel (0.5 tl), gemberpoeder (0.25 tl), nootmuskaat (0.2 tl) en het zout (0.2 tl) in een kom en roer dit door elkaar. Zet de mixer op de laagste stand en voeg deze droge ingrediënten langzaam toe aan het ei/pompoenmengsel.
Giet het beslag in de cakevorm en zet deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 55 tot 60 minuten. Contoleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cakes steken, komt deze er schoon uit, dan is het gaar.
Laat de cake volledig afkoelen voordat deze gelost wordt.
Verkruimel de pompoencake in een kom. Voeg de roomkaas (75 g) toe, steeds een klein beetje tot de kruimels aan elkaar blijven plakken.
Neem de Silikomart ijsvorm en duw het mengsel in de vorm. Maak de bovenkant mooi glad.
Steek als laatste de stokjes in de vormpjes. Leg de vorm een uur in de vriezer. Druk de cake popsicles uit de vorm en leg deze terug in de vriezer. Maak nogmaals 4 cake popsicles en vries deze in.
Smelt de witte chocolade en de donkere chocolade (400 g) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Giet de chocolade in een hoog glas of hoge mok. Zet dit glas in een kom met warm water. Zo wordt de chocolade niet te dik.
Leg een stukje bakpapier klaar waar de cakesicles op kunnen uitharden. Neem de cakesicles uit de vriezer. Doop een aantal cakesicles in de witte chocolade en een aantal in de donkere chocolade. Kleur een deel van de witte chocolade met oranje kleurstof en doop de overgebleven cakesicles in de oranje chocolade.
Trek met de donkere chocolade strepen over de enkele cakesicles. Teken ogen, neus en mond op de oranje cake popsicles. Teken een spinnenweb met spinnetje op de witte cake popsicles. Teken met de witte chocolade witte lijnen kriskras over de donkere cakesicles en plak er vervolgens twee suikeroogjes (dr. Oetker) op. Of decoreer cake popsicles anders naar wens.
Laat de cake popsicles uitharden in de koelkast.