Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Herfstige pompoentaart met roomkaas frosting

Herfstige pompoentaart met roomkaas frosting

Dit recept is van: Karin

  1. Halloween pompoentaart maken
Item 1 of 1
Herfstige pompoentaart met roomkaas frosting
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je echt indruk maken tijdens Halloween? Dan gaat dat zeker lukken met deze herfstige pompoentaart met heerlijke roomkaas frosting! Dit recept voor de pompoentaart lijkt misschien uitdagend, maar het resultaat mag er zeker wezen. Zo heb je een echte eye-catcher voor jouw Halloweenfeest.

90 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
HalloweenFeestdagenPompoenHerfstKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (kristalsuiker)
    300 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    165 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Ei (kamertemperatuur)
    5 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Zonnebloemolie
    220 g (gram)
    Zonnebloemolie
  • Vanille extract
    1.5 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Pompoenpurree
    450 g (gram)
    Pompoenpurree
  • Bloem
    360 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    1.5 el (eetlepels)
    Bakpoeder
  • Kaneel
    3 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Gemberpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Gemberpoeder

 

  • Nootmuskaat
    1 tl (theelepels)
    Nootmuskaat
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Poedersuiker
    600 g (gram)
    Poedersuiker
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    150 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Roomkaas
    300 g (gram)
    Roomkaas
  • Kleurstof - Oranje
    Kleurstof - Oranje
  • Chocolade (puur, melk of een combinatie)
    60 g (gram)
    Chocolade (puur, melk of een combinatie)
  •  
    1 el (eetlepels)
    Glucosestroop
  • Zwart fondant
    Zwart fondant

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Paletmes (klein)
    Paletmes (klein)
  • Taartkarton
    Taartkarton
  •  
    Flexibele deegschraper
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Tulband bakvorm (1.5 l)
    2 Stuk(s)
    Tulband bakvorm (1.5 l)
  • Muffin en cupcake bakvorm
    Muffin en cupcake bakvorm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Pompoentaart bakken

Verwarm de over voor op 160 °C en spray de bakspray in de tulband bakvormen en één vakje van de cupcake bakvorm.

Doe de kristalsuiker (300 g) en de eieren (5 stuks) in de kom van een keukenmachine en mix het voor ongeveer 5 minuten op middelmatige snelheid tot het licht en luchtig is.

Voeg de olie (220 g) en de vanille (1.5 tl) toe en mix dit ongeveer een halve minuut. Voeg de pompoenpuree (450 g) toe en mix nog een halve minuut.

Doe de bloem (360 g), bakpoeder (1.5 el), kaneel (3 tl), gemberpoeder (1.5 tl), nootmuskaat (1 tl) en het zout (1 tl) in een kom en roer dit door elkaar. Zet de mixer op de laagste stand en voeg deze droge ingrediënten langzaam toe aan het ei/pompoenmengsel.

Verdeel het beslag over de twee tulband bakvormen + het vakje van de cupcake bakvorm en zet deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 55 tot 60 minuten. Contoleer of de cakes gaar zijn door een satéprikker in de cakes steken, komt deze er schoon uit, dan is het gaar. De cupcake zal na ongeveer 25 minuten gaar zijn.

Laat de cakes volledig afkoelen voordat deze gelost worden.

Snijd de eventuele bolling van de onderkant van de cakes af, zodat beide cakes een platte onderkant hebben.

2. Roomkaas frosting maken

Doe de poedersuiker (600 g) en de roomboter (150 g) in de kom van de keukenmachine en mix tot het goed gemengd is en licht van kleur.

Voeg de roomkaas (300 g) toe en mix tot alles goed gemengd is (mix niet te lang).

Voeg tot slot de oranje kleurstof toe tot de frosting de gewenste kleur heeft.

3. Modelleer chocolade bereiden

Smelt de chocolade (60 g) au bain marie.

Voeg de glucosestroop (1 el) toe als de chocolade volledig is gesmolten en roer het snel en goed door tot alles is vermengd en steviger wordt. Pas op! Roer niet te lang, anders gaat de olie scheiden van de chocolade.

Leg de chocolade op een stuk plastic folie en druk het plat. Dek het af met plastic folie en laat het een uurtje rusten op kamertemperatuur.

4. Pompoentaart opbouwen

Zet 1 tulbandcake met de platte kant naar boven op een taartkarton.

Smeer een laagje roomkaas frosting op de platte kant en zet de tweede tubandcake er met de platte kant naar beneden op, zodat er een vorm van een pompoen ontstaat. Plaats de cupcake in het gat van de tulband.

Smeer de cakes helemaal af met een dun laagje roomkaas frosing en zet de taart vervolgens een kwartier in de koelkast.

Breng een tweede dikkere laag roomkaas frosting aan op de buitenkant van de cake. Maak met een klein paletmes soort van inkepingen rondom de taart (van boven naar beneden) en breng juist wat extra frosting aan op de stukjes waar geen inkeping zit. Op deze manier ontstaat de vorm van een pompoen.

Strijk de frosting mooi glad met behulp van een flexibele scraper (het is mogelijk om zelf een scraper te knippen van bijvoorbeeld een deksel van een yoghurtemmertje). Van onder naar boven over de bolle delen met de scraper en de inkepingen met het paletmes.

Maak van de modelleerchocolade een steeltje en zet deze in het midden bovenop de pompoen.

Vorm van zwart fondant de ogen, de neus en de mond en plak deze op de taart.

Alles voor jouw Halloween feestje

  1. Herfstige pompoentaart met roomkaas frosting
    Moeilijker
    3
    90 min.
  2. Pompoen cake popsicles
    Moeilijk
    5
    60 min.
  3. Monster cupcakes
    Moeilijker
    5
    120 min.
  4. Monster wrap hapjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  5. Halloween watermeloen salade
    Gemiddeld
    0
    15 min.
  6. Toverdrankje met roomijs
    Makkelijk
    0
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.