Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Monster cupcakes

Monster cupcakes

Dit recept is van: Karin

  1. Monstercakes
  2. monsters van binnen
Item 1 of 2
Monster cupcakes
info
Benodigdheden
Stappen

Monsterlijk lekker! De vanille cupcakes zijn versierd met gekleurde swiss meringue botercrème. Lekker griezelig en ideaal als cupcake traktatie of voor een cupcake feestje!

120 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Suiker (fijne)
    700 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    125 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Vanille extract
    2 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Bakpoeder

 

  • Zout
    2 snufje(s)
    Zout
  • Bloem
    180 g (gram)
    Bloem
  • Melk (koud)
    5 el (eetlepels)
    Melk (koud)
  • Eiwit (op kamertemperatuur)
    250 g (gram)
    Eiwit (op kamertemperatuur)
  • Boter
    500 g (gram)
    Boter

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Cupcakevormpjes
    16 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Muffin en cupcake bakvorm
    Muffin en cupcake bakvorm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
  • Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
    Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Fondant (in verschillende kleuren)
    Fondant (in verschillende kleuren)
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180° C.

Zet de cupcakevormpjes in de cupcake bakvorm. Je kunt ervoor kiezen 1 vorm te gebruiken en de 16 cupcakes in 2 keer te bakken, of gebruik 2 cupcake bakvormen.

2. Cupcakes bereiden

Doe de boter (125 g) en de suiker (200 g) in de kom van een elektrische mixer en meng tot het licht en luchtig is.

Doe 1 voor 1 de eieren (2 stuks) en vervolgens de vanille extract (2 tl) erbij. Meng dit tot een glad mengsel.

Meng en zeef de bloem (180 g), zout (snufje) en bakpoeder (2 tl) en voeg deze bij het boter/ei mengsel. Mix op lage snelheid tot het net gemengd is. Voeg de melk (5 el) toe. Pas op dat je het beslag niet overmixt.

Roer het beslag nog even door met een spatel en verdeel het over de cupcakevormpjes.

3. Cupcakes bakken

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken. Kom deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.

Laat de cakejes volledig afkoelen.

4. Swiss meringue botercrème bereiden

Doe de eiwitten (250 g), suiker (500 g) en het zout (snufje) in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 - 60 graden Celcius). Let op dat de onderkant van de schaal het water niet raakt.

Mix de verwarmde eiwitten in een keukenmixer tot de eiwitten stijf zijn geworden.

Voeg de (koude) boter (500 g) klontje voor klontje toe.

Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.

Kleur de botercrème in de gewenste kleuren (per monster is ongeveer 150 gram meringue botercrème nodig).

5. Monster cupcakes maken

Zet een cupcake op een kartonnetje en ‘plak’ deze vast met wat swiss meringue botercrème. Breng bovenop een laagje botercreme aan en zet een tweede cupcake bovenop.

Steek een sateprikker van boven naar beneden door de twee cupcakes, zodat ze goed op elkaar blijven tijdens het afsmeren.

Breng een dun laagje swiss meringue botercrème aan rondom de cupcakes en zet deze vervolgens een kwartiertje in de koelkast.

Doe de overgebleven swiss meringue botercrème in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.

Spuit het gewenste patroon rondom de cupcakes, zodat er een ‘monstervacht’ ontstaat. Haal vervolgens de sateprikker uit de cupcakes of knip deze af, zodat het niet meer zichtbaar is (maar wel voor stevigheid zorgt)

Gebruik de suikeroogjes of maak ogen, mond, tanden, hoorntjes e.d van fondant en maak daarmee het monster helemaal af!

Gebruik je creativiteit en fantasie om superleuke monsters te creëren!

Het is ook mogelijk om 3 cupcakes op elkaar te zetten voor een hoger monster, of juist maar 1 cupcake te gebruiken voor een klein monster.

Alles voor jouw Halloween feestje

  1. Herfstige pompoentaart met roomkaas frosting
    Moeilijker
    3
    90 min.
  2. Pompoen cake popsicles
    Moeilijk
    5
    60 min.
  3. Monster cupcakes
    Moeilijker
    5
    120 min.
  4. Monster wrap hapjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  5. Halloween watermeloen salade
    Gemiddeld
    0
    15 min.
  6. Toverdrankje met roomijs
    Makkelijk
    0
    10 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.