Schip ahoy! Met deze piratencupcakes sla je de plank in ieder geval nooit mis. Bak cakejes, knutsel ondertussen de toppers in elkaar en maak af met romige botercrème en eventueel wat stoere sprinkles.
Print hier de toppers voor de piraten cupcakes
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg aan de cupcakemix (1 pak) de eieren, melk (100 ml) en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.
Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.
Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk (125 ml) en de Mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Doe de botercreme in een spuitzak met een kartelmondje.
Print de cupcaketoppers uit en lamineer deze eventueel zodat ze langer mooi blijven.
Spuit een flinke toef botercrème op de cupcakes en prik de cupcaketoppers op de cupcakes.