Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Perzik cobbler

Perzik cobbler

Dit recept is van: Annet

  1. Perzik cobbler
Item 1 of 1
Perzik cobbler
info
Benodigdheden
Stappen

Op zoek naar een fruitig en zomers dessert? Dit cobbler recept met perzik en blauwe bessen zit boordevol smaak! De sappige perziken en frisse blauwe bessen zorgen voor een heerlijke zoete vulling, terwijl de knapperige, goudbruine topping voor een onweerstaanbare textuur zorgt. Het contrast tussen het warme, zachte fruit en de krokante laag maakt deze cobbler met perzik en blauwe bessen het perfecte toetje!

15 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
CrumblePerzikBlauwe bessenZoete receptenDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    100 g (gram)
    Bloem
  • Boter
    100 g (gram)
    Boter
  • Verse slagroom (onbereid)
    50 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Perzik op siroop (uitgelekt)
    470 g (gram)
    Perzik op siroop (uitgelekt)
  • Blauwe bessen
    150 g (gram)
    Blauwe bessen
  • Suiker (kristalsuiker)
    20 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter
    50 g (gram)
    Boter

Keukenspullen

  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Ovenschaal

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Perzik cobbler stap 1>
Item 1 of 1

1. Kruimeldeeg maken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 180 graden (hete lucht) 200 graden (elektrische oven) stand 3 (gasoven)

Doe bloem (180 g), boter (100 g), slagroom (50 g), suiker (50 g) en zout (½ tl) in een kom en kneed alles tot een grof kruimeldeeg.

  1. Perzik snijden>
Item 1 of 1

2. Perzikvulling maken

Snijdt de halve perziken (470 g) in partjes en mix deze met de suiker (20 g) door elkaar. Voeg als laatste de blauwe bessen (150 g) toe.

  1. Perzik cobbler stap 1>
  2. Perzik cobbler stap 3>
  3. Perzik cobbler stap 4>
  4. Perzik cobbler stap 5>
Item 1 of 4

3. Perzik cobbler maken

Smelt boter (50 g) en giet dit op de bodem van de ovenschaal. Stort vervolgens het fruitmengsel over de gesmolten boter. Schep als laatste het kruimeldeeg op het fruitmengsel. Bak de perzik cobbler in ca. 35-40 minuten goudbruin. Serveer de cobbler met een bolletje vanille-ijs.

Meer crumble recepten

  1. Kruidige appel crumble repen
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  2. Blauwe bessen crumble
    Makkelijk
    4
    10 min.
  3. Appeltaart met notencrumble en custard
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  4. Bosbessen-kruimeltaart
    Gemiddeld
    5
    35 min.
Item 1 of 4

Wat is een cobbler?

Een cobbler is een eenvoudig gebakje met een fruitvulling onder een zachte, biscuitachtige topping. Anders dan bij een taart of cake, bedek je de vulling niet volledig. De topping wordt in grove schepjes over het fruit verdeeld, wat zorgt voor een rustieke en knapperige afwerking. Het is heerlijk voor elk seizoen, maar vooral in de zomer is het een echte hit!

Met wat voor fruit kan je een cobbler maken?

Je kunt een cobbler met allerlei soorten fruit maken! Naast perzik en blauwe bessen zijn aardbeien, frambozen, appels, peren en bramen ook fantastische keuzes. Het leuke is dat je kunt mixen en matchen met wat je op dat moment in huis hebt. Of probeer eens een combinatie van seizoensfruit!

Wat is het verschil tussen een crumble en een cobbler?

Hoewel ze allebei een fruitbasis hebben met een knapperige bovenkant, zit het verschil in de topping. Bij een crumble maak je een kruimelige laag van boter, suiker en bloem (soms ook havermout), die bovenop het fruit komt. Een cobbler heeft daarentegen een topping die lijkt op biscuitdeeg, dat tijdens het bakken een zachte en luchtige structuur krijgt.

Moet een cobbler warm worden gegeten?

Ja, het lekkerste is om een cobbler warm te serveren! Het contrast tussen de warme, sappige fruitvulling en de knapperige topping is echt verrukkelijk. Voor een extra traktatie kun je er een bolletje vanille-ijs of een schepje slagroom bij serveren. Maar ook koud uit de koelkast de volgende dag is het nog steeds heel smakelijk!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.