Maak een heerlijke crumble gevuld met bosbessen, appel, kokos en citroen. Zo maak je een overheerlijke kruimeltaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de ring erop. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.
Schil de appels (2 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Rasp de schil van de citroen (1 stuk).
Snijd de koude boter (100 g) in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de Koopmans Appelkruimeltaartmix (1 pak) toe en meng het geheel met een mixer met garde tot een kruimeldeeg. Voeg tot slot het ei toe en meng het kort door. Zet het kruimeldeeg tot gebruik in de koelkast.
Verhit een koekenpan en rooster de kokosrasp (70 g) in 3 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en meng vervolgens met de appels, de bosbessen (300 g), de maïzena (1 tl), het vanille-aroma (1 tl), de citroenrasp (van 1 citroen) en de suiker (20 g).
Doe 3/4 van het kruimeldeeg in de springvorm, druk licht aan en vorm een opstaande rand van ongeveer 2 cm.
Verdeel het bosbessen-appelmengsel over de bodem en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.
Bak de bosbessencrumble in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat de crumble 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.