Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bosbessen-kruimeltaart

Maak een heerijke crumble gevuld met bosbessen, appel en citroen. Zo maak je een overheerlijke kruimeltaart.

Bereiden

35 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de ring erop. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.

Kruimeltaart maken

  1. Stap 3

    • 2 appels (lichtzuur)

    • 1 citroen

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Rasp de schil van de citroen.

  2. Stap 4

    • 100 g boter

    • 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart

    • Ei

    Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garde tot een kruimeldeeg. Voeg tot slot het ei toe en meng het kort door. Zet het kruimeldeeg tot gebruik in de koelkast.

  3. Stap 5

    • 70 g kokosrasp

    • 300 g bosbessen

    • 1 tl Koopmans Maizena

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 20 g suiker

    Verhit een koekenpan en rooster de kokosrasp in 3 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en meng vervolgens met de appels, de bosbessen, de maïzena, het vanille-extract, de citroenrasp en de suiker.

  4. Stap 6

    Doe 3/4 van het kruimeldeeg in de springvorm, druk licht aan en vorm een opstaande rand van ongeveer 2 cm. Verdeel het bosbessen-appelmengsel over de bodem en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.

Bosbessen crumble bakken

  1. Stap 7

    Bak de bosbessen crumble in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de crumble 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.