Wil je tijdens Halloween naast alle zoetigheid ook iets hartigs? Maak dan deze schattige paprika mummies. Gemaakt met bladerdeeg en gevuld met roomkaas en zongedroogde tomaat.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de roomkaas (100 g), zongedroogde tomaatjes (10 stuks) en de Ras el hanout (0.5 tl) in een kom en spatel dit door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Zet apart.
Snij een klein deurtje in de bovenkant van de paprika’s (10 stuks). Vul de paprika’s met de roomkaas en sluit de paprika’s .
Snij de bladerdeegplakjes (5 stuks) in dunne reepjes. Draai de bladerdeegreepjes om de paprika’s. Let op! De kant waar het plasticfolie op zit is de plakkant. Deze plakkant moet tegen de paprika's drukken..
Druk de reepjes aan de achterkant van de paprika’s vast.
Leg de mummies op de bakplaat met bakpapier. Bak de mummies goudbruin in ongeveer 20 -25 minuten.
Laat de mummies iets afkoelen.
Zet de suikeroogjes vast tussen de paprika en de bladerdeegreepjes.