Altijd al zelf madeleines willen maken? Zet deze schattige monstervariant dan op tafel met Halloween. Deze heerlijke cakejes zijn voorzien van een laagje limoenglazuur en zijn heerlijk luchtig.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
Doe de eieren (3 stuks) en de kristalsuiker (125 g) in een kom en klop tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Zeef de bloem (180 g) en de bakpoeder (2 tl) boven de beslagkom. Doe dit in drie delen. Voeg als laatste de zeer zachte roomboter (125 g) en de honing (1 el) toe. Schep dit door het beslag totdat het glad is.
Doe het beslag in een spuitzak of neem twee lepels. Vul de madeleinevormpjes met het beslag. Vul deze niet te vol want anders zullen de vormpjes overlopen tijdens het bakken.
Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten goudbruin. Herhaal het bakken totdat het beslag op is.
Roer de poedersuiker (200 g) met een halve eetlepel limoensap tot een dik papje. Is het glazuur te dik? Voeg dan nog wat druppels limoensap toe. Is het glazuur te dun? Voeg dan nog wat poedersuiker toe.
Verdeel het glazuur in drie delen en breng deze op kleur.
Verdeel het glazuur met een theelepeltje over de bovenkant van de madeleine. Bestrooi het glazuur met de sprinkles en versier de monsters met de oogjes.
Het glazuur wordt vanzelf hard.