🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Madeleine monsters met limoenglazuur

Madeleine monsters met limoenglazuur

Dit recept is van: Annet

Monster madelienes met limoenglazuur recept
Madeleine monsters met limoenglazuur
Info Benodigdheden Stappen

Altijd al zelf madeleines willen maken? Zet deze schattige monstervariant dan op tafel met Halloween. Deze heerlijke cakejes zijn voorzien van een laagje limoenglazuur en zijn heerlijk luchtig.

10 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
24 Porties
Halloween Cakejes Limoen Citroen Bakken met kinderen

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei (kamertemperatuur)
    3 stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Citroenrasp
    2 tl (theelepels)
    Citroenrasp
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
  • Bloem
    180 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Roomboter (zacht)
    125 g (gram)
    Roomboter (zacht)

 

  • Honing
    1 el (eetlepels)
    Honing
  • Poedersuiker
    200 g (gram)
    Poedersuiker
  • Limoensap
    1.5 el (eetlepels)
    Limoensap
  • Eetbare kleurstoffen (oranje/groen/paars)
    Eetbare kleurstoffen (oranje/groen/paars)
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  • Sprinkles (naar keuze)
    Sprinkles (naar keuze)

Keukenspullen

  • Madeleine bakvorm
    Madeleine bakvorm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Zeef
    Zeef
  • Spuitzak (of 2 lepels)
    Spuitzak (of 2 lepels)
    Bestel dit product online

Stappen

1. Madeleines bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.

Doe de eieren (3 stuks) en de kristalsuiker (125 g) in een kom en klop tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Zeef de bloem (180 g) en de bakpoeder (2 tl) boven de beslagkom. Doe dit in drie delen. Voeg als laatste de zeer zachte roomboter (125 g) en de honing (1 el) toe. Schep dit door het beslag totdat het glad is.

Doe het beslag in een spuitzak of neem twee lepels. Vul de madeleinevormpjes met het beslag. Vul deze niet te vol want anders zullen de vormpjes overlopen tijdens het bakken.

Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten goudbruin. Herhaal het bakken totdat het beslag op is.

2. Monster madeleines decoreren

Roer de poedersuiker (200 g) met een halve eetlepel limoensap tot een dik papje. Is het glazuur te dik? Voeg dan nog wat druppels limoensap toe. Is het glazuur te dun? Voeg dan nog wat poedersuiker toe.

Verdeel het glazuur in drie delen en breng deze op kleur.

Verdeel het glazuur met een theelepeltje over de bovenkant van de madeleine. Bestrooi het glazuur met de sprinkles en versier de monsters met de oogjes.

Het glazuur wordt vanzelf hard.

Spooky appeltaart
Monster sandwich cookies
Paprika mummies met roomkaas en zongedroogde tomaatjes
Madeleine monsters met limoenglazuur
Monster mash brownies
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.