Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Lemon Meringue Freakshake

Lemon Meringue Freakshake

Dit recept is van: Annet

  1. Lemon meringue freakshake
Item 1 of 1
Lemon Meringue Freakshake
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je uitpakken met een feestelijk tussendoortje? Maak dan deze Lemon Meringue Freakshake. Makkelijk te maken en ziet hij er niet prachtig uit?!

15 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
4Porties
CitroenLemoncurdMeringueZonder ovenZomerLemon Meringue

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 ml
    Vanilleijs
  • Volle melk
    400 ml
    Volle melk
  • Lemon curd
    4 el (eetlepels)
    Lemon curd
  • Eiwit
    100 g (gram)
    Eiwit

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    60 ml
    Water
  •  
    Snoepjes, koekjes en mini cakejes (naar keuze)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  •  
    Crème Brûlée brander
  • Steelpan
    Steelpan
  • Thermometer
    Thermometer
  • Blender
    Blender
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Meringue maken

Maak een mengkom vetvrij. Dit kun je doen door de kom schoon te maken en daarna in te smeren met wat citroensap.

Doe de eiwitten (100 g) in de kom. Doe het water (60 ml) en de suiker (180 g) in een pan en verwarm tot 120 graden.

Wanneer de suiker 117 graden is begin je met het kloppen van de eiwitten. Voeg de gekookte suiker toe aan de eiwitten zodra de suiker 120 graden is. Wees voorzichtig want dit is een gevaarlijk klusje! Als je mooie pieken ziet en de kom ondersteboven kunt houden is de meringue klaar.

2. Milkshake bereiden

Versier de binnenkant van de glazen met de lemoncurd.

Blend in een blender de melk (400 ml) en het vanilleijs (1 l) tot een egale massa en schenk de milkshake in de glazen.

3. Freakshake maken

Doe de meringue in een spuitzak en spuit dit op de milkshake. Brandt met de crème brulee brander de randjes van de meringue af.

Versier de freakshake met koekjes, mini cupcakes en snoepjes. Rijg dit aan een satéprikker en steek in de shake.

Meer recepten om mee af te koelen

  1. Lemon Meringue Freakshake
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  2. Feestelijke freakshake met framboos
    Makkelijk
    4
    45 min.
  3. Brownie freakshake
    Moeilijk
    4
    20 min.
  4. Chocolade roomijsjes met koffie en karamel
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Tiramisu ijstaart
    Gemiddeld
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.