Knapperige chocolade, romig ijs en de heerlijke combinatie van koffie en karamel. Loopt het water je al in de mond? Maak deze mini-ijsjes dan zelf: de perfecte snack en leuk om uit te delen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de slagroom (190 ml) en de gecondenseerde melk (125 ml) in een kom. Klop het mengsel stijf. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg tijdens het kloppen de koffie siroop (3 el) toe.
Haal ¼ van het slagroommengsel uit de kom en zet apart.
Mix als laatste de espressopoeder (2 zakjes) door het ijs. Proef het ijs en voeg, indien nodig, nog wat espressopoeder toe.
Voeg nu het resterende deel van het mengsel weer toe en roer nog 1 à 2 keer door. Zo ontstaat een marmereffect.
Giet het ijs in de vormpjes en laat ze 1-2 uur opstijven.
Laat de ijsjes 1-2 uur opstijven, verwijder de ijsjes en vul de vormpjes opnieuw. Bewaar het niet bevroren ijs ondertussen in de koelkast.
Of kies ervoor om het overgebleven mengsel in een cakeblik te gieten. Bekleed het blik met bakpapier en maak een ijstaart. Zet deze minimaal 3 uur in de vriezer.
Leg een stukje bakpapier klaar waar de ijsjes op kunnen uitharden.
Smelt de chocolade (300 g) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Voeg als laatste de fijngehakte chocolade koffieboontjes (10-15) toe. Giet de gesmolten chocolade in een hoog glas of hoge mok, die breed genoeg is om de ijsjes in te dopen. Zet dit glas in de pan met het warme water. Zo wordt de chocolade niet dik met het dopen van de ijsjes.
Neem de ijsjes uit de vriezer en doop ze één voor één in de chocolade.
Laat de ijsjes uitharden in de vriezer.
Dit ijs smelt relatief snel, dus zorg dat alles klaar staat voordat je de ijsjes uit de vriezer haalt. Laat ze ook in de vriezer tot vlak voor het serveren.