Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade roomijsjes met koffie en karamel

Chocolade roomijsjes met koffie en karamel

Dit recept is van: Annet

  1. IJs Magnum
Item 1 of 1
Chocolade roomijsjes met koffie en karamel
info
Benodigdheden
Stappen

Knapperige chocolade, romig ijs en de heerlijke combinatie van koffie en karamel. Loopt het water je al in de mond? Maak deze mini-ijsjes dan zelf: de perfecte snack en leuk om uit te delen.

15 min.Bereidingstijd
90 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
IJsDessertsZomerZonder ovenChocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Verse slagroom (onbereid)
    190 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Gecondenseerde melk
    125 ml
    Gecondenseerde melk
  • Espressopoeder
    2 Zakje(s)
    Espressopoeder
  •  
    3 el (eetlepels)
    Koffie siroop karamel (bijv. Douwe Egberts)
  • Pure chocolade
    300 g (gram)
    Pure chocolade
  •  
    15 Stuk(s)
    koffieboontjes

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Silikomart Ijsvorm - mini
    Silikomart Ijsvorm - mini
    Bestel dit product online
  • Houten stokjes
    12 null
    Houten stokjes
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Ijs maken

Doe de slagroom (190 ml) en de gecondenseerde melk (125 ml) in een kom. Klop het mengsel stijf. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg tijdens het kloppen de koffie siroop (3 el) toe.

Haal ¼ van het slagroommengsel uit de kom en zet apart.

Mix als laatste de espressopoeder (2 zakjes) door het ijs. Proef het ijs en voeg, indien nodig, nog wat espressopoeder toe.

Voeg nu het resterende deel van het mengsel weer toe en roer nog 1 à 2 keer door. Zo ontstaat een marmereffect.

Giet het ijs in de vormpjes en laat ze 1-2 uur opstijven.

Niet voldoende vormpjes?

Laat de ijsjes 1-2 uur opstijven, verwijder de ijsjes en vul de vormpjes opnieuw. Bewaar het niet bevroren ijs ondertussen in de koelkast.

Of kies ervoor om het overgebleven mengsel in een cakeblik te gieten. Bekleed het blik met bakpapier en maak een ijstaart. Zet deze minimaal 3 uur in de vriezer.

2. Chocolade coating maken

Leg een stukje bakpapier klaar waar de ijsjes op kunnen uitharden.

Smelt de chocolade (300 g) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Voeg als laatste de fijngehakte chocolade koffieboontjes (10-15) toe. Giet de gesmolten chocolade in een hoog glas of hoge mok, die breed genoeg is om de ijsjes in te dopen. Zet dit glas in de pan met het warme water. Zo wordt de chocolade niet dik met het dopen van de ijsjes.

Neem de ijsjes uit de vriezer en doop ze één voor één in de chocolade.

Laat de ijsjes uitharden in de vriezer.

Dit ijs smelt relatief snel, dus zorg dat alles klaar staat voordat je de ijsjes uit de vriezer haalt. Laat ze ook in de vriezer tot vlak voor het serveren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.