🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Chocolade roomijsjes met koffie en karamel

Chocolade roomijsjes met koffie en karamel

Dit recept is van: Annet

IJs Magnum
Chocolade roomijsjes met koffie en karamel
Info Benodigdheden Stappen

Knapperige chocolade, romig ijs en de heerlijke combinatie van koffie en karamel. Loopt het water je al in de mond? Maak deze mini-ijsjes dan zelf: de perfecte snack en leuk om uit te delen.

15 min. Bereidingstijd
90 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
IJs Desserts Zomer Zonder oven Chocolade
4
9 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Verse slagroom (onbereid)
    190 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Gecondenseerde melk
    125 ml
    Gecondenseerde melk
  • Espressopoeder
    2 Zakje(s)
    Espressopoeder
  •  
    3 el (eetlepels)
    Koffie siroop karamel (bijv. Douwe Egberts)
  • Pure chocolade
    300 g (gram)
    Pure chocolade
  •  
    15 Stuk(s)
    koffieboontjes

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Silikomart Ijsvorm - mini
    Silikomart Ijsvorm - mini
    Bestel dit product online
  • Houten stokjes
    12
    Houten stokjes
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Ijs maken

Doe de slagroom (190 ml) en de gecondenseerde melk (125 ml) in een kom. Klop het mengsel stijf. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg tijdens het kloppen de koffie siroop (3 el) toe.

Haal ¼ van het slagroommengsel uit de kom en zet apart.

Mix als laatste de espressopoeder (2 zakjes) door het ijs. Proef het ijs en voeg, indien nodig, nog wat espressopoeder toe.

Voeg nu het resterende deel van het mengsel weer toe en roer nog 1 à 2 keer door. Zo ontstaat een marmereffect.

Giet het ijs in de vormpjes en laat ze 1-2 uur opstijven.

Niet voldoende vormpjes?

Laat de ijsjes 1-2 uur opstijven, verwijder de ijsjes en vul de vormpjes opnieuw. Bewaar het niet bevroren ijs ondertussen in de koelkast.

Of kies ervoor om het overgebleven mengsel in een cakeblik te gieten. Bekleed het blik met bakpapier en maak een ijstaart. Zet deze minimaal 3 uur in de vriezer.

2. Chocolade coating maken

Leg een stukje bakpapier klaar waar de ijsjes op kunnen uitharden.

Smelt de chocolade (300 g) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Voeg als laatste de fijngehakte chocolade koffieboontjes (10-15) toe. Giet de gesmolten chocolade in een hoog glas of hoge mok, die breed genoeg is om de ijsjes in te dopen. Zet dit glas in de pan met het warme water. Zo wordt de chocolade niet dik met het dopen van de ijsjes.

Neem de ijsjes uit de vriezer en doop ze één voor één in de chocolade.

Laat de ijsjes uitharden in de vriezer.

Dit ijs smelt relatief snel, dus zorg dat alles klaar staat voordat je de ijsjes uit de vriezer haalt. Laat ze ook in de vriezer tot vlak voor het serveren.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.