Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidcake met mascarponetopping

Extra lekker tijdens de donkere dagen; smeuïge kruidcake met kaneel, steranijs en kruidnagel en een om te smullen zo lekkere mascarponetopping...

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

Bak een kruidcake

  1. Stap 3

    • 75 g boter

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake

    • 100 ml water

    • 3 eieren

    Voeg de cakemix, het water en de eieren in één keer toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag hierna in de cakevorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar.

  4. Stap 6

    Laat de cake hierna eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal dan de cake pas uit de vorm en laat de cake op een rooster verder goed afkoelen.

Mascarpone topping maken

  1. Stap 7

    • 125 g mascarpone

    Klop in een schone beslagkom de mascarpone in 1 minuut los met de mixer op de laagste stand.

  2. Stap 8

    • 100 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle mascarpone goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

  3. Stap 9

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een frisse botercrème.

Kruidcake versieren

  1. Stap 10

    Snijd de afgekoelde kruidcake over de lengte in 2 gelijke delen.

  2. Stap 11

    Bestrijk de onderste laag met een laagje frisse mascarponetopping.

  3. Stap 12

    • 1 zakje Dr. Oetker Walnoten

    Leg de 2e laag erop en bestrijk met de rest van de topping. Garneer met wat walnoten kruimeltjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.