Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Volkoren kruidkoek

Volkoren kruidkoek

Dit recept is van: Annet

  1. Volkoren kruidkoek
Item 1 of 1
Volkoren kruidkoek
info
Benodigdheden
Stappen

Op zoek naar een voedzaam en lekker tussendoortje? Deze volkoren kruidkoek is uitstekend geschikt! Hoe langer de koek staat hoe meer de smaken in de koek trekken.

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
Lactosevrij kruidkoek?

Maak de kruidkoek lactosevrij door in plaats van gewone melk, amandelmelk toe te voegen.

Lactosevrij bakkenLifestyle receptenKruidcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volkorenmeel
    300 g (gram)
    Volkorenmeel
  • Witte basterdsuiker
    125 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Koekkruiden
    5 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Rozijnen
    140 g (gram)
    Rozijnen

 

  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    1 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  •  
    100 g (gram)
    Sukade (kan vervangen worden door rozijnen/cranberries)
  • Honing
    150 g (gram)
    Honing
  • Melk
    250 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Weegschaal
    Weegschaal

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet het cakeblik in met boter en bestuif het licht met bloem, of gebruik bakspray.

Variatietip

Bestrooi het cakeblik met geschaafde amandelen of sesamzaad.

2. Beslag bereiden

Doe het volkorenmeel (300 g), basterdsuiker (125 g), koekkruiden (5 tl) en het bakpoeder (2.5 tl) in een kom en mix dit goed door elkaar.

Schil de appel (1 stuk) en snij in kleine blokjes. Voeg de rozijnen (140 g), appelblokjes en de sukade (100 g) toe en mix dit ook door elkaar.

Voeg als laatste de honing (150 g) en de melk (250 ml) toe. Maak er een mooi glad beslag van.

3. Kruidkoek bakken

Stort het beslag in het cakeblik en strijk glad.

Bak de kruidkoek af in 55 tot 60 minuten. Prik met een satéprikker in het midden van de kruidkoek, als deze er droog en schoon uitkomt, is het gaar.

Geniet van een heerlijk en voedzaam tussendoortje!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.