Op zoek naar een voedzaam en lekker tussendoortje? Deze volkoren kruidkoek is uitstekend geschikt! Hoe langer de koek staat hoe meer de smaken in de koek trekken.
Maak de kruidkoek lactosevrij door in plaats van gewone melk, amandelmelk toe te voegen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet het cakeblik in met boter en bestuif het licht met bloem, of gebruik bakspray.
Bestrooi het cakeblik met geschaafde amandelen of sesamzaad.
Doe het volkorenmeel (300 g), basterdsuiker (125 g), koekkruiden (5 tl) en het bakpoeder (2.5 tl) in een kom en mix dit goed door elkaar.
Schil de appel (1 stuk) en snij in kleine blokjes. Voeg de rozijnen (140 g), appelblokjes en de sukade (100 g) toe en mix dit ook door elkaar.
Voeg als laatste de honing (150 g) en de melk (250 ml) toe. Maak er een mooi glad beslag van.
Stort het beslag in het cakeblik en strijk glad.
Bak de kruidkoek af in 55 tot 60 minuten. Prik met een satéprikker in het midden van de kruidkoek, als deze er droog en schoon uitkomt, is het gaar.
Geniet van een heerlijk en voedzaam tussendoortje!