Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).
Vet het bakblik in met bakspray en laat het goed aan de lucht drogen.
Gebruik je geen bakspray, vet het blik dan in met wat boter en gebruik een handje bloem om de binnenzijde te bestuiven.
Klop de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix (van 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake), het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Schil de appel (1 stuk), verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
Roer de stukjes appel door het kruidcakebeslag. Doe het beslag in de cakevorm en bestrooi met het amandelschaafsel (30 g).
Bak de cake in circa 65 minuten gaar.
Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen in het cakeblik. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.
Lekker om te bestrooien met kaneelsuiker (meng 1 el poedersuiker met 0,5 tl gemalen kaneel).
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.