Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidcake met appel en amandel

Een smeuïge kruidcake met stukjes appel en knapperig amandelschaafsel. Al die Oud-Hollandse ingrediënten in een geweldige geur- en smaakexplosie, gewoon omdat het kan.

Bereiden

20 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

17-23 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet het bakblik in met bakspray aan laat goed aan de lucht drogen.

    Gebruik je geen bakspray, vet het blik dan in met wat boter en gebruik een handje bloem om de binnenzijde te bestuiven.

Kruidcake beslag

  1. Stap 3

    • 75 g boter

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake

    • 3 eieren

    • 100 ml water

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, het water en de eieren in één keer toe.

  2. Stap 4

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    • 1 appel

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

  4. Stap 6

    • 30 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Roer de stukjes appel door het kruidcake beslag. Doe het beslag in de cakevorm en bestrooi met het amandelschaafsel.

Oud-Hollandse kruidcake bakken

  1. Stap 7

    Bak de cake in circa 65 minuten gaar.

  2. Stap 8

    Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen in het cakeblik. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

    Lekker om te bestrooien met kaneelsuiker (meng 1 eetlepel poedersuiker met 0.5 theelepel gemalen kaneel).

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.