Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidcake met appel en amandel

Kruidcake met appel en amandel

Dit recept is van: Koopmans

  1. Kruidcake met appel en amandel
Item 1 of 1
Kruidcake met appel en amandel
info
Benodigdheden
Stappen

Een smeuïge kruidcake met stukjes appel en knapperig amandelschaafsel. Al die oud-Hollandse ingrediënten in een geweldige geur- en smaakexplosie, gewoon omdat het kan.!

20 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
17-23Porties
AppelsNotenAmandelenCakeKruidcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    75 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Kruidcake
    1 Pak
    Koopmans Kruidcake
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Water
    100 ml
    Water
  • Appel
    1 null
    Appel
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    30 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Vet het bakblik in met bakspray en laat het goed aan de lucht drogen.

Gebruik je geen bakspray, vet het blik dan in met wat boter en gebruik een handje bloem om de binnenzijde te bestuiven.

2. Kruidcakebeslag

Klop de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix (van 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake), het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Schil de appel (1 stuk), verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

Roer de stukjes appel door het kruidcakebeslag. Doe het beslag in de cakevorm en bestrooi met het amandelschaafsel (30 g).

3. Oud-Hollandse kruidcake bakken

Bak de cake in circa 65 minuten gaar.

Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen in het cakeblik. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

Lekker om te bestrooien met kaneelsuiker (meng 1 el poedersuiker met 0,5 tl gemalen kaneel).

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.