Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige gingerbread met kaas

Hartige gingerbread met kaas

Dit recept is van: Annet

  1. Hartige gingerbread met kaas
Item 1 of 1
Hartige gingerbread met kaas
info
Benodigdheden
Stappen

Hartige peperkoek mannetjes met kaas en gember. Ideaal voor de kerstborrel of kerstlunch op school. Liever geen gember? Het kan ook weggelaten worden. De koekjes zijn dan ook heerlijk!

10 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
19-20Porties
GemberHartige receptenKerstKaasKoekjesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    110 g
    Bloem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  •  
    1 tl (theelepels)
    Zwarte peper (gemalen)
  • Gemberpoeder
    2 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  •  
    100 g
    Geraspte (belegen) kaas

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Uitsteekvormpje (koekmannetje)
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Gingerbread deeg voorbereiden

Splits het ei (1 stuks) en bewaar het eiwit en de eidooier apart. Doe de bloem (110 g), koude boter (100 g), eiwit, zout (snufje), gemalen zwarte peper (1 tl) en gemberpoeder (2 tl) in een kom en maak een kruimelig deeg.

Voeg als laatste de belegen geraspte kaas (100 g) toe en maak een samenhangend deeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

2. Bak je hartige gingerbread

Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C).

Rol het deeg uit tot een dikte van 4 á 5 millimeter. Steek de koekjes uit en leg op een bakplaat. Bestrijk de koekjes met de eidooier.

Bak de koekjes af in circa 25 tot 30 minuten.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.