🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hartige gingerbread met kaas

Hartige gingerbread met kaas

Dit recept is van: Annet

Hartige gingerbread met kaas
Hartige gingerbread met kaas
Info Benodigdheden Stappen

Hartige peperkoek mannetjes met kaas en gember. Ideaal voor de kerstborrel of kerstlunch op school. Liever geen gember? Het kan ook weggelaten worden. De koekjes zijn dan ook heerlijk!

10 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
19-20 Porties
Gember Hartige recepten Kerst Kaas Koekjes Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    110 g
    Bloem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  •  
    1 tl (theelepels)
    Zwarte peper (gemalen)
  • Gemberpoeder
    2 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  •  
    100 g
    Geraspte (belegen) kaas

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Uitsteekvormpje (koekmannetje)
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Gingerbread deeg voorbereiden

Splits het ei (1 stuks) en bewaar het eiwit en de eidooier apart. Doe de bloem (110 g), koude boter (100 g), eiwit, zout (snufje), gemalen zwarte peper (1 tl) en gemberpoeder (2 tl) in een kom en maak een kruimelig deeg.

Voeg als laatste de belegen geraspte kaas (100 g) toe en maak een samenhangend deeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

2. Bak je hartige gingerbread

Verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C).

Rol het deeg uit tot een dikte van 4 á 5 millimeter. Steek de koekjes uit en leg op een bakplaat. Bestrijk de koekjes met de eidooier.

Bak de koekjes af in circa 25 tot 30 minuten.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.