Je zal wel denken, taart als ontbijt?! Met deze gezonde ontbijt kwarkaart kan het echt! Deze ontbijttaart bevat alle gezonde voedingsstoffen die je in je ontbijt wilt en smaakt ook nog eens mega lekker. Zo kan je de dag starten met veel energie.
Deze ontbijttaart is vegetarisch. Wil je 'm vegan maken? Vervang de honing voor bijvoorbeeld agavesiroop en de magere kwark voor een plantaardige variant.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Ontdooi het diepvriesfruit (200 g) ruim van te voren.
Verwarm de oven op 175°C. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de ring erop en sluit deze.
Meng de dadels (75 g), amandelmeel (75 g), (haver)melk (50 ml) en gepofte quinoa (50 g) in de keukenmachine tot er een plakkerige massa ontstaat.
Stort de plakkerige massa op de bodem van de springvorm en duw het goed aan zodat de hele bodem gelijkmatig is bedekt.
Zet de springvorm ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Druk zoveel mogelijk sap uit het ontdooide fruit en en pureer het. Gebruik het sap en vul dit met water aan tot 100 ml.
Meng 2 zakjes vegatine met de 100 ml sap/water. Verwarm dit in een pannetje en voeg het gepureerde fruit toe. Breng dit aan de kook.
Meng de kwark (500 g) met de honing (45 g) en vanillesuiker (1 tl) en voeg vervolgens het fruit toe. Roer goed door en stort het op de bodem.
Laat de gezonde kwarktaart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.