🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Bienenstich met sinaasappelroom

Bienenstich met sinaasappelroom

Dit recept is van: Annet

bienenstiech met sinaasappelroom bienenstiech met sinaasappelroom 2
Bienenstich met sinaasappelroom
Info Benodigdheden Stappen

Bienenstich is typisch Duits gebak. Deze taart is versierd met gekarameliseerd amandelschaafsel en gevuld met frisse sinaasappelroom. Wie schotel jij deze Duitse lekkernij voor?

35 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Reisje door Europa Taart Amandelen Honing Banketbakkersroom Sinaasappel Vaderdag

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    320 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    45 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Dr. Oetker Gist
    5 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Ei
    3 stuk(s)
    Ei
  • Boter (zacht)
    85 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    170 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Honing
    50 g (gram)
    Honing
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Slagroom (ongezoet)
    275 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    85 g (gram)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Volle melk
    250 ml
    Volle melk
  • Vanillestokje
    0.5 stuk(s)
    Vanillestokje
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Sinaasappel
    1.5 stuk(s)
    Sinaasappel
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker

Stappen

1. Deeg bereiden

Meng de bloem (320 g), witte basterdsuiker (45 g), gist (5 g) en het zout (0,5 tl) door elkaar. Voeg de boter (55 g) en de lauwe melk (170 ml) toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bestrijk de zijkant van de springvorm met boter of bakspray. Bestrooi de zijkant met wat bloem.

2. Topping bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smelt de boter (30 g) met de honing (50 g), kristalsuiker (35 g) en slagroom (25 ml) in een pan. Voeg het amandelschaafsel (85 g) aan het mengsel toe en roer dit goed door.

Laat het mengsel iets afkoelen.

Duw de bol plat en duw de bol uit tot de grote van de springvorm. Leg deze voorzichtig in de springvorm. Prik met een satéprikker gaatjes in het deeg.

Giet het mengsels op het deeg en verdeel gelijkmatig.

Zet de bienenstich in het midden van de oven en bak de bienenstich af in 30-40 minuten.

Amandelschaafsel wordt te donker

Wordt het amandelschaafsel in de oven te donker? Dek dan de bienenstich af met aluminiumfolie.

3. Sinaasappelroom bereiden

Week de gelatine (1 blaadje) in ruim water.

Doe de volle melk (250 ml) in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met een mes het merg uit één helft van het vanillestokje. Voeg het merg en het halve vanillestokje toe aan de melk. Rasp de sinaasappels (1,5 stuks) boven de pan met melk en breng aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), kristalsuiker (40 g) en de maïzena (20 g) bij elkaar. Klop dit op tot een schuimige massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan de warme massa. Roer de gelatine goed door de massa.

Doe de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen.

Klop de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) stijf. Klop de banketbakkersroom los. En schep met een spatel de slagroom en de banketbakkersroom door elkaar. De vulling voor de taart is klaar.

4. Taart vullen

Snij de taart horizontaal door midden. Spuit of strijk de sinaasappelroom op het onderste deel van de taart. Plaats het bovenste deel van de taart op de room.

Serveer de taart.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.