Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bienenstich met sinaasappelroom

Bienenstich met sinaasappelroom

Dit recept is van: Annet

  1. bienenstiech met sinaasappelroom
  2. bienenstiech met sinaasappelroom 2
Item 1 of 2
Bienenstich met sinaasappelroom
info
Benodigdheden
Stappen

Bienenstich is typisch Duits gebak. Deze taart is versierd met gekarameliseerd amandelschaafsel en gevuld met frisse sinaasappelroom. Wie schotel jij deze Duitse lekkernij voor?

De basis van Bienenstich begint met een luchtige en boterachtige deeglaag, die zorgt voor een knapperige textuur en een rijke smaak. Bovenop deze verrukkelijke basis ligt een royale hoeveelheid gekarameliseerd amandelschaafsel, dat de taart een heerlijke knapperigheid en een subtiele zoetheid geeft. Het amandelschaafsel voegt ook een visueel element toe, waardoor de taart eruitziet als een waar meesterwerk.

35 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
Reisje door EuropaTaartAmandelenHoningBanketbakkersroomSinaasappelVaderdagVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    320 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    45 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Dr. Oetker Gist
    5 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Boter (zacht)
    85 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    170 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Honing
    50 g (gram)
    Honing
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Slagroom (ongezoet)
    275 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    85 g (gram)
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
  • Volle melk
    250 ml
    Volle melk
  • Vanillestokje
    0.5 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Sinaasappel
    1.5 Stuk(s)
    Sinaasappel
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Meng de bloem (320 g), witte basterdsuiker (45 g), instant gist (5 g) en het zout (0,5 tl) door elkaar. Voeg de boter (55 g), een losgeklopt ei (1 stuk) en de lauwe melk (170 ml) toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden.

Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bestrijk de zijkant van de springvorm met boter of bakspray. Bestrooi de zijkant met wat bloem.

2. Topping bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smelt de boter (30 g) met de honing (50 g), kristalsuiker (35 g) en slagroom (25 ml) in een pan. Voeg het amandelschaafsel (85 g) aan het mengsel toe en roer dit goed door.

Laat het mengsel iets afkoelen.

Duw de bol plat en duw de bol uit tot de grote van de springvorm. Leg deze voorzichtig in de springvorm. Prik met een satéprikker gaatjes in het deeg.

Giet het mengsels op het deeg en verdeel gelijkmatig.

Zet de bienenstich in het midden van de oven en bak de bienenstich af in 30-40 minuten.

Amandelschaafsel wordt te donker

Wordt het amandelschaafsel in de oven te donker? Dek dan de bienenstich af met aluminiumfolie.

3. Sinaasappelroom bereiden

Week de gelatine (1 blaadje) in ruim water.

Doe de volle melk (250 ml) in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met een mes het merg uit één helft van het vanillestokje. Voeg het merg en het halve vanillestokje toe aan de melk. Rasp de sinaasappels (1,5 stuks) boven de pan met melk en breng aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), kristalsuiker (40 g) en de maïzena (20 g) bij elkaar. Klop dit op tot een schuimige massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan de warme massa. Roer de gelatine goed door de massa.

Doe de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen.

Klop de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) stijf. Klop de banketbakkersroom los. En schep met een spatel de slagroom en de banketbakkersroom door elkaar. De vulling voor de taart is klaar.

4. Bienenstich maken

Snij de taart horizontaal door midden. Spuit of strijk de sinaasappelroom op het onderste deel van de taart. Plaats het bovenste deel van de taart op de room.

Serveer de taart.

Meer Europese recepten

  1. Bienenstich met sinaasappelroom
    Gemiddeld
    4
    35 min.
  2. Mini Pastel de Nata met frambozen en blauwe bessen
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  3. Paris-Brest met hazelnootroom
    Gemiddeld
    5
    25 min.
  4. Citroentaartjes (Torta al limone)
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Turkse pizza
    Gemiddeld
    5
    60 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.