Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini Pastel de Nata met frambozen en blauwe bessen

Mini Pastel de Nata met frambozen en blauwe bessen

Dit recept is van: Annet

  1. Pastel de nata
  2. pastel de nata 2
Item 1 of 2
Mini Pastel de Nata met frambozen en blauwe bessen
info
Benodigdheden
Stappen

Pastel de Nata, heb jij ze al eens zelf gemaakt? Dit Portugese gebakje is op steeds meer plekken in Nederland te vinden. Wij snappen wel waarom: knapperig deeg en een heerlijk romige vulling. Deze kleintjes zijn perfect om uit te delen.

20 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
24Porties
BessenFrambozenMini taartjesReisje door EuropaGebakZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    2 el (eetlepels)
    Bloem
  • Melk
    200 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    45 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    1 Stuk(s)
    Kaneelstokje
  • Water
    110 ml
    Water

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    7 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  •  
    12 Stuk(s)
    Frambozen
  • Blauwe bessen
    12 Stuk(s)
    Blauwe bessen

Keukenspullen

  • Mini cupcakevorm
    Mini cupcakevorm
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vulling maken

Klop in een kom de bloem (2 el) en melk (40 ml) tot een mooi glad papje. Breng in een pan de resterende melk (160 ml) aan de kook. Giet de hete melk in de kom bij het papje van de melk en de bloem.

Breng de suiker (45 g), kaneel (1 stokje) en het water (110 ml) aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat het 5 minuten doorkoken.

Giet vervolgens het hete suikerwater voorzichtig in een dunne straal bij de melk. Voeg het vanille extract (1 tl) toe. Klop als laatste de eidooiers (4 stuks) door het mengsel.

De vulling voor de pastel de nata is nu klaar. Laat het kaneelstokje tot gebruik in het mengsel trekken en laat het mengsel afkoelen.

2. Deeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de cupcakevorm in met boter of bakspray en bestuif vervolgens met wat bloem. Stapel de bladerdeeg plakjes (7 stuks) op elkaar en rol deze uit tot een plak van ongeveer 30 x 40 cm. Rol het deeg op. Snijdt plakjes van ca 1 cm.

Maak de cirkel plat en druk deze met beide duimen in de vormpjes van de cupcakevorm. Doe dit zo gelijkmatig mogelijk. Duw het deeg tot bovenaan de randen van de vormpjes.

3. Bakjes vullen

Verdeel het fruit (12 frambozen & 12 blauwe bessen) over de bodempjes van het bladerdeeg. Neem een lepel en vul de vormpjes met de vulling. Deze is nu nog dun maar zal in de oven stollen. Vul tot 2 mm onder de rand van het bladerdeegbakje.

Bak de pastels 15 minuten op 180 graden. Verhoog de temperatuur tot 210 graden en bak ze nog 7-10 minuten door. Als de vulling mooie gekleurde vlekken heeft zijn de pastel de nata’s klaar!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.