🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Mini Pastel de Nata met frambozen en blauwe bessen

Mini Pastel de Nata met frambozen en blauwe bessen

Dit recept is van: Annet

Pastel de nata pastel de nata 2
Mini Pastel de Nata met frambozen en blauwe bessen
Info Benodigdheden Stappen

Pastel de Nata, heb jij ze al eens zelf gemaakt? Dit Portugese gebakje is op steeds meer plekken in Nederland te vinden. Wij snappen wel waarom: knapperig deeg en een heerlijk romige vulling. Deze kleintjes zijn perfect om uit te delen.

20 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
24 Porties
Bessen Frambozen Mini taartjes Reisje door Europa Gebak Zomer
3
13 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    2 el (eetlepels)
    Bloem
  • Melk
    200 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    45 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    1 Stuk(s)
    Kaneelstokje
  • Water
    110 ml
    Water

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    7 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  •  
    12 Stuk(s)
    Frambozen
  • Blauwe bessen
    12 Stuk(s)
    Blauwe bessen

Keukenspullen

  • Mini cupcakevorm
    Mini cupcakevorm
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mes
    Mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vulling maken

Klop in een kom de bloem (2 el) en melk (40 ml) tot een mooi glad papje. Breng in een pan de resterende melk (160 ml) aan de kook. Giet de hete melk in de kom bij het papje van de melk en de bloem.

Breng de suiker (45 g), kaneel (1 stokje) en het water (110 ml) aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat het 5 minuten doorkoken.

Giet vervolgens het hete suikerwater voorzichtig in een dunne straal bij de melk. Voeg het vanille extract (1 tl) toe. Klop als laatste de eidooiers (4 stuks) door het mengsel.

De vulling voor de pastel de nata is nu klaar. Laat het kaneelstokje tot gebruik in het mengsel trekken en laat het mengsel afkoelen.

2. Deeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de cupcakevorm in met boter of bakspray en bestuif vervolgens met wat bloem. Stapel de bladerdeeg plakjes (7 stuks) op elkaar en rol deze uit tot een plak van ongeveer 30 x 40 cm. Rol het deeg op. Snijdt plakjes van ca 1 cm.

Maak de cirkel plat en druk deze met beide duimen in de vormpjes van de cupcakevorm. Doe dit zo gelijkmatig mogelijk. Duw het deeg tot bovenaan de randen van de vormpjes.

3. Bakjes vullen

Verdeel het fruit (12 frambozen & 12 blauwe bessen) over de bodempjes van het bladerdeeg. Neem een lepel en vul de vormpjes met de vulling. Deze is nu nog dun maar zal in de oven stollen. Vul tot 2 mm onder de rand van het bladerdeegbakje.

Bak de pastels 15 minuten op 180 graden. Verhoog de temperatuur tot 210 graden en bak ze nog 7-10 minuten door. Als de vulling mooie gekleurde vlekken heeft zijn de pastel de nata’s klaar!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.