Voor de voetbalfan, stoere jongens en meisjes of om een EK-/WK-momentje te vieren: de lekkerste voetbalkoekjes. Het is een beetje werk, maar voordeel is dat je de voetbalkoekjes al heel goed een paar dagen van tevoren kunt maken!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor (Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C ).
Roer roomboter (100 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix (1 pak Koopmans Zandkoekjes) en het ei (1 stuks) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken en/of met de hand tot een samenhangend deeg. Leg het deeg 30 min. te rusten in de koelkast.
Strooi wat bloem (2 el) op het aanrecht en rol hierop een gedeelte van het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte. Steek de rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Herhaal dit tot al het deeg op is.
Bak de rondjes gaar en lichtbruin in 15-20 minuten. Laat daarna volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier afhaalt.
Maak zelf een klein beetje eetbare lijm door 1 el poedersuiker met een drupje water te vermengen. Voeg nog een drup water toe als het te dik is en eventueel wat extra poedersuiker als het te dun is.
Rol het fondant uit tot 0,5 mm dik. Steek hier rondjes uit. Plak deze met een beetje eetbare lijm op het koekje. Laat dit een paar uur drogen.
Knip een zeshoek uit stevig karton (ongeveer 1,7 cm per lijn). Leg de zeshoek van karton in het midden van het rondje fondant. Teken erom heen met de eetbare stift. Herhaal dit over het hele koekje. Verf de middelste zeshoek zwart en aan de zijkant de hoekjes. Als de verf te dik is, kun je dit met klein beetje water mengen. Laat de koekjes drogen.
De eetbare inkt kan wat afgeven in de mond.
Bewaar de koekjes in een trommel die goed af te sluiten is. Dan blijven de koekjes nog dagen goed!