Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Speculaas-perentaart

Speculaas-perentaart

Dit recept is van: Saakje

  1. Speculaas-perentaart van Saakje
Item 1 of 1
Speculaas-perentaart
info
Benodigdheden
Stappen

Zonder speculaas geen Sinterklaas, en met deze feestelijke speculaas-perentaart komt dat helemaal goed!

20 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
PeerSpeculaasAmandelspijsTaartSinterklaasThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    225 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Speculaas
    1 Pak
    Koopmans Speculaas
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    1 Pak
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Peer
    1 Blik(ken)
    Peer

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

Span een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand in.

2. Perentaart bakken

Roer de boter (175 g) zacht en voeg de speculaasmix (1 pak Koopmans Speculaas) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg.

Pak het speculaasdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast.

Maak ondertussen de amandelvulling. Doe het ei (1), boter (50 g) en het amandelspijs (1 pak Dr. Oetker Amandelspijs) in een kom en mix dit zacht met de mixer met garden, zodat het een zacht mengsel wordt dat smeerbaar is. Zet dit even apart.

Haal 1/3 van het speculaasdeeg af en rol hier een lange slang van, druk deze tegen de rand van de springvorm. Maak de rand ongeveer 3 cm hoog.

Haal dan een klein stukje van de rest van het speculaasdeeg af voor de bolletjes bovenop en maak van het grootste stuk deeg de bodem.

Verdeel het amandelmengsel over de deegbodem. Verdeel de uitgelekte halve peren (1 blik) gelijkmatig over het amandelspijsmengsel, druk ze een beetje aan.

Rol dan van het restje deeg kleine bolletjes, ter grootte van een flinke rozijn. Verdeel deze over de speculaastaart.

Bak de speculaas-perentaart in 45 minuten gaar. Laat de speculaastaart buiten de oven afkoelen en haal voorzichtig de ring los.

Meer bakken?

Kijk voor een gevulde speculaastaart op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.