🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Speculaas-perentaart

Speculaas-perentaart

Dit recept is van: Saakje

Speculaas-perentaart van Saakje
Speculaas-perentaart
Info Benodigdheden Stappen

Zonder speculaas geen Sinterklaas, en met deze feestelijke speculaas-perentaart komt dat helemaal goed!

20 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Peer Speculaas Amandelspijs Taart Sinterklaas Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    225 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Speculaas
    1 Pak
    Koopmans Speculaas
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    1 Pak
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Ei
    1
    Ei
  • Peer
    1 Blik(ken)
    Peer

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

Span een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand in.

2. Perentaart bakken

Roer de boter (175 g) zacht en voeg de speculaasmix (1 pak Koopmans Speculaas) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg.

Pak het speculaasdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast.

Maak ondertussen de amandelvulling. Doe het ei (1), boter (50 g) en het amandelspijs (1 pak Dr. Oetker Amandelspijs) in een kom en mix dit zacht met de mixer met garden, zodat het een zacht mengsel wordt dat smeerbaar is. Zet dit even apart.

Haal 1/3 van het speculaasdeeg af en rol hier een lange slang van, druk deze tegen de rand van de springvorm. Maak de rand ongeveer 3 cm hoog.

Haal dan een klein stukje van de rest van het speculaasdeeg af voor de bolletjes bovenop en maak van het grootste stuk deeg de bodem.

Verdeel het amandelmengsel over de deegbodem. Verdeel de uitgelekte halve peren (1 blik) gelijkmatig over het amandelspijsmengsel, druk ze een beetje aan.

Rol dan van het restje deeg kleine bolletjes, ter grootte van een flinke rozijn. Verdeel deze over de speculaastaart.

Bak de speculaas-perentaart in 45 minuten gaar. Laat de speculaastaart buiten de oven afkoelen en haal voorzichtig de ring los.

Meer bakken?

Kijk voor een gevulde speculaastaart op DeLeuksteTaartenShop.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.