Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaas-perentaart

Zonder speculaas geen Sinterklaas, en met deze feestelijke speculaas-perentaart komt dat helemaal goed!

Bereiden

20 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Span een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand in.

Perentaart bakken

  1. Stap 3

    • 175 g boter

    • 1 pak Koopmans Speculaas

    Roer de boter zacht en voeg de speculaasmix toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaasdeeg.

  2. Stap 4

    Pak het speculaasdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast.

  3. Stap 5

    • 1 pak Dr. Oetker Amandelspijs

    • 50 g boter

    • 1 ei

    Maak ondertussen de amandelvulling. Doe het ei, boter en het amandelspijs in een kom en mix dit zacht met de mixer met garden, zodat het een zacht mengsel wordt dat smeerbaar is. Zet dit even apart.

  4. Stap 6

    Haal 1/3 van het speculaasdeeg af en rol hier een lange slang van, druk deze tegen de rand van de springvorm. Maak de rand ongeveer 3 cm hoog.

  5. Stap 7

    Haal dan een klein stukje van de rest van het speculaasdeeg af voor de bolletje bovenop en maak van het grootste stuk deeg de bodem.

  6. Stap 8

    • 1 blik peren (halve, uitgelekt)

    Verdeel het amandelmengsel over de deegbodem. Verdeel de peren gelijkmatig over het amandelspijsmengsel, druk ze een beetje aan.

  7. Stap 9

    Rol dan van het restje deeg kleine bolletjes, ter grootte van een flinke rozijn. Verdeel deze over de speculaastaart. Bak de speculaas-perentaart in 45 minuten gaar. Laat de speculaastaart buiten de oven afkoelen en haal voorzichtig de ring los.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.