Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gevulde speculaas

Plaatkoek van gevulde speculaas met amandelspijs en amandelen. Heerlijk voor een herfst of winter dag.

Bereiden

40 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

1 stuk

Speculaas deeg maken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 1 zakje Dr. Oetker Backin

    • 250 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 150 g boter

    • 30 ml melk

    • 2 el speculaaskruiden

    • 150 g suiker

    Meng Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaas kruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaas deeg.

  2. Stap 2

    • 250 g Dr. Oetker Amandelspijs

    • 1 ei

    Verwarm de oven voor. Vermeng de amandelspijs met het eiwit. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.

  3. Stap 3

    Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.

Gevulde speculaas bakken

  1. Stap 4

    • 45 g Dr. Oetker Garneeramandelen

    Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met eidooier. Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaas koek in een half uur tot drie kwartier gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.