Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. gevulde speculaas
Item 1 of 1
Gevulde speculaas
info
Benodigdheden
Stappen

Plaatkoek van gevulde speculaas met amandelspijs en amandelen. Heerlijk voor een herfst- of winterdag.

40 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-14Porties
SinterklaasKoekjesSpeculaasAmandelspijsAmandelenThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    250 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    30 ml
    Melk
  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    250 g
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    45 g
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Speculaasdeeg maken

Meng Dr. Oetker Backin (1 zakje) met de bloem (250 g) in een kom. Snijd de boter (150 g) in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker (150 g), de speculaaskruiden (2 el), het zout en de melk (30 ml) toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaasdeeg.

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Vermeng de amandelspijs (250 g) met het eiwit. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.

Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.

2. Gevulde speculaas bakken

Versier met de amandelen (45 g) en bestrijk de bovenkant met eidooier.

Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaaskoek in een half uur tot drie kwartier gaar en goudbruin.

Laat de gevulde speculaas afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.