Plaatkoek van gevulde speculaas met amandelspijs en amandelen. Heerlijk voor een herfst- of winterdag.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng Dr. Oetker Backin (1 zakje) met de bloem (250 g) in een kom. Snijd de boter (150 g) in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker (150 g), de speculaaskruiden (2 el), het zout en de melk (30 ml) toe en kneed het geheel snel tot een soepel speculaasdeeg.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Vermeng de amandelspijs (250 g) met het eiwit. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.
Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.
Versier met de amandelen (45 g) en bestrijk de bovenkant met eidooier.
Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de gevulde speculaaskoek in een half uur tot drie kwartier gaar en goudbruin.
Laat de gevulde speculaas afkoelen.