Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaastaart met speculaas

Sinterklaastaart met speculaas

Dit recept is van: Annet

  1. Speculaastaart
Item 1 of 1
Sinterklaastaart met speculaas
info
Benodigdheden
Stappen

Maak zelf een speculaasdeeg met speculaaskruiden voor deze taart of slof en vul de speculaastaart met karamel, top af met chocolade en decoreer met sinterklaas snoep- en strooigoed.

35 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
SinterklaasSpeculaasTaartKaramelChocoladeThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    195 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Amandelmeel
    30 g
    Amandelmeel
  • Bloem
    175 g
    Bloem
  • Speculaaskruiden
    15 g
    Speculaaskruiden
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    110 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Slagroom (ongezoet)
    210 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Pure chocolade
    75 g
    Pure chocolade
  • Melkchocolade
    75 g
    Melkchocolade
  • Sinterklaassnoep (zoals kruidnoten, chocolaatjes en hartjes)
    Sinterklaassnoep (zoals kruidnoten, chocolaatjes en hartjes)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    8 Stuk(s)
    Bakvorm (rechthoekig)
  •  
    Pan (met dikke bodem)
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de roomboter in blokjes (115 g), poedersuiker (75 g), amandelmeel (30 g), bloem (175 g), speculaaskruiden (15 g) en zout (0.5 tl) in een kom. Kneed hier een kruimelig deeg van. Voeg als laatste een losgeklopt ei toe en maak een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten. Vet de rechthoekige taartvorm licht in en bekleed hierna met het speculaas deeg. De taartbodem wordt gebakken zonder blindbakvulling. Zet daarom de taartvorm in de diepvries en laat bevriezen. Verwarm in de tussentijd de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C ). Bak de speculaas taartbodem vervolgens direct uit de diepvriezer af op een bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de speculaas taartbodem afkoelen op een rooster. De sinterklaas taart is nu klaar om gevuld te worden met de karamel en de chocoladevulling.

2. Karamel maken

Doe roomboter (60 g) en de kristalsuiker (110 g) in een pan met een dikke bodem. Laat de boter met de suiker karameliseren totdat deze bruin is. Roer niet in de pan maar schud de pan af en toe heen en weer. Voeg slagroom (110 ml) en zout (0.5 tl) toe. Let op! Wees voorzichtig want dit bruist. Laat de karamel nog 5 minuten doorkoken op laag vuur. Zet de karamel apart.

3. Sinterklaastaart vullen

Smelt de pure chocolade (75 g) en melkchocolade (75 g) au bain-marie. Voeg de slagroom (100 ml) toe. Roer dit tot een geheel. Voeg als laatste de roomboter (20 g) toe. Roer tot de roomboter is opgenomen. Vul de speculaastaart bodem eerst met de karamel. Laat deze iets opstijven. Maak af door de chocoladevulling over de karamellaag te gieten. Versier met wat sinterklaassnoepjes zoals grofgehakte kruidnoten en ander strooigoed, suikerhartjes en sintchocolaatjes. Geniet van het avondje!

Meer Sinterklaastaart recepten

  1. Sinterklaas freakshake
    Makkelijk
    5
    15 min.
  2. Sinterklaastaart met pepernotencrème
    Gemiddeld
    2
    45 min.
  3. Sinterklaastaart van brownies
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kruidnotentaart
    Gemiddeld
    5
    90 min.
  5. Sinterklaastaart met speculaas
    Moeilijk
    0
    35 min.
  6. Sinterklaastaart
    Gemiddeld
    3
    60 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.