Maak zelf een speculaasdeeg met speculaaskruiden voor deze taart of slof en vul de speculaastaart met karamel, top af met chocolade en decoreer met sinterklaas snoep- en strooigoed.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de roomboter in blokjes (115 g), poedersuiker (75 g), amandelmeel (30 g), bloem (175 g), speculaaskruiden (15 g) en zout (0.5 tl) in een kom. Kneed hier een kruimelig deeg van. Voeg als laatste een losgeklopt ei toe en maak een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten. Vet de rechthoekige taartvorm licht in en bekleed hierna met het speculaas deeg. De taartbodem wordt gebakken zonder blindbakvulling. Zet daarom de taartvorm in de diepvries en laat bevriezen. Verwarm in de tussentijd de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C ). Bak de speculaas taartbodem vervolgens direct uit de diepvriezer af op een bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de speculaas taartbodem afkoelen op een rooster. De sinterklaas taart is nu klaar om gevuld te worden met de karamel en de chocoladevulling.
Doe roomboter (60 g) en de kristalsuiker (110 g) in een pan met een dikke bodem. Laat de boter met de suiker karameliseren totdat deze bruin is. Roer niet in de pan maar schud de pan af en toe heen en weer. Voeg slagroom (110 ml) en zout (0.5 tl) toe. Let op! Wees voorzichtig want dit bruist. Laat de karamel nog 5 minuten doorkoken op laag vuur. Zet de karamel apart.
Smelt de pure chocolade (75 g) en melkchocolade (75 g) au bain-marie. Voeg de slagroom (100 ml) toe. Roer dit tot een geheel. Voeg als laatste de roomboter (20 g) toe. Roer tot de roomboter is opgenomen. Vul de speculaastaart bodem eerst met de karamel. Laat deze iets opstijven. Maak af door de chocoladevulling over de karamellaag te gieten. Versier met wat sinterklaassnoepjes zoals grofgehakte kruidnoten en ander strooigoed, suikerhartjes en sintchocolaatjes. Geniet van het avondje!