🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Sinterklaastaart met speculaas

Sinterklaastaart met speculaas

Dit recept is van: Annet

Speculaastaart
Sinterklaastaart met speculaas
Info Benodigdheden Stappen

Maak zelf een speculaasdeeg met speculaaskruiden voor deze taart of slof en vul de speculaastaart met karamel, top af met chocolade en decoreer met sinterklaas snoep- en strooigoed.

35 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Sinterklaas Speculaas Taart Karamel Chocolade Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    195 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Amandelmeel
    30 g
    Amandelmeel
  • Bloem
    175 g
    Bloem
  • Speculaaskruiden
    15 g
    Speculaaskruiden
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    110 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Slagroom (ongezoet)
    210 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Pure chocolade
    75 g
    Pure chocolade
  • Melkchocolade
    75 g
    Melkchocolade
  • Sinterklaassnoep (zoals kruidnoten, chocolaatjes en hartjes)
    Sinterklaassnoep (zoals kruidnoten, chocolaatjes en hartjes)
  • Ei (losgeklopt)
    1 stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Mixer met deeghaken (en gardes)
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    8 stuk(s)
    Bakvorm (rechthoekig)
  •  
    Pan (met dikke bodem)
  •  
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de roomboter in blokjes (115 g), poedersuiker (75 g), amandelmeel (30 g), bloem (175 g), speculaaskruiden (15 g) en zout (0.5 tl) in een kom. Kneed hier een kruimelig deeg van. Voeg als laatste een losgeklopt ei toe en maak een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten. Vet de rechthoekige taartvorm licht in en bekleed hierna met het speculaas deeg. De taartbodem wordt gebakken zonder blindbakvulling. Zet daarom de taartvorm in de diepvries en laat bevriezen. Verwarm in de tussentijd de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C ). Bak de speculaas taartbodem vervolgens direct uit de diepvriezer af op een bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de speculaas taartbodem afkoelen op een rooster. De sinterklaas taart is nu klaar om gevuld te worden met de karamel en de chocoladevulling.

2. Karamel maken

Doe roomboter (60 g) en de kristalsuiker (110 g) in een pan met een dikke bodem. Laat de boter met de suiker karameliseren totdat deze bruin is. Roer niet in de pan maar schud de pan af en toe heen en weer. Voeg slagroom (110 ml) en zout (0.5 tl) toe. Let op! Wees voorzichtig want dit bruist. Laat de karamel nog 5 minuten doorkoken op laag vuur. Zet de karamel apart.

3. Sinterklaastaart vullen

Smelt de pure chocolade (75 g) en melkchocolade (75 g) au bain-marie. Voeg de slagroom (100 ml) toe. Roer dit tot een geheel. Voeg als laatste de roomboter (20 g) toe. Roer tot de roomboter is opgenomen. Vul de speculaastaart bodem eerst met de karamel. Laat deze iets opstijven. Maak af door de chocoladevulling over de karamellaag te gieten. Versier met wat sinterklaassnoepjes zoals grofgehakte kruidnoten en ander strooigoed, suikerhartjes en sintchocolaatjes. Geniet van het avondje!

Meer Sinterklaastaart recepten

Sinterklaastaart met pepernotencrème
Sinterklaastaart van brownies
Kruidnotentaart
Sinterklaastaart met speculaas
Sinterklaastaart
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.