Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinterklaascake met pepernoten

Deze feestelijke marmercake mag niet ontbreken op het heerlijk avondje!

Bereiden

15 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor.

Kruidig marmer beslag maken

  1. Stap 2

    • 200 g boter

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 4 eieren

    Klop met de mixer de boter zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix en de eieren in 1 keer toe.

  2. Stap 3

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 4

    • 1 el speculaaskruiden

    Schep de helft van het beslag in een andere kom. Roer hier de speculaaskruiden door heen.

  4. Stap 5

    • 1 handje kruidnootjes

    • 1 sinaasappel

    Roer door het naturel beslag de sinaasappelrasp, het sap en een handje kruidnoten.

  5. Stap 6

    Vet de cakevorm in en knip een stuk bakpapier ter breedte van de vorm. Leg dit op de bodem en druk het papier tegen de lange wanden aan. Zo krijg je de sinterklaascake er makkelijk uit. Schep het speculaasbeslag in het cakeblik en schep het sinaasappelbeslag er op, meng het met een spatel een beetje, zodat je een marmereffect krijgt.

Cake bakken en versieren

  1. Stap 7

    Bak de sinterklaascake in ongeveer 55 tot 60 minuten gaar. Haal de sinterklaascake uit de oven en laat deze op een rooster een beetje afkoelen.

  2. Stap 8

    • 25 g boter

    • 125 g pure chocolade

    • 3 handjes kruidnootjes

    Smelt ondertussen de chocolade met de roomboter. Haal de cake uit het blik en giet de chocolade erover heen. Versier de sinterklaascake met kruidnoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.