Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaascake met pepernoten

Sinterklaascake met pepernoten

Dit recept is van: Saakje

  1. sinterklaascake van Saakje
Item 1 of 1
Sinterklaascake met pepernoten
info
Benodigdheden
Stappen

Deze feestelijke marmercake mag niet ontbreken op het heerlijk avondje!

15 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
KruidnotenChocoladeCakeSinterklaasThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    225 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Boerencake
    1 Pak
    Koopmans Boerencake
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Speculaaskruiden
    1 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden

 

  • Kruidnoten
    4 handje(s)
    Kruidnoten
  • Sinaasappel
    1 Stuk(s)
    Sinaasappel
  • Pure chocolade
    125 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

.

2. Kruidig marmer beslag maken

Klop met de mixer de boter (200g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix uit het pak Koopmans Boerencake en de eieren (4 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag. Schep de helft van het beslag in een andere kom. Roer hier de speculaaskruiden (1 el) door heen. Roer door het naturel beslag de sinaasappelrasp, het sap en wat kruidnoten (handje). Vet de cakevorm in en knip een stuk bakpapier ter breedte van de vorm. Leg dit op de bodem en druk het papier tegen de lange wanden aan. Zo krijg je de sinterklaascake er makkelijk uit. Schep het speculaasbeslag in het cakeblik en schep het sinaasappelbeslag er op, meng het met een spatel een beetje, zodat je een marmereffect krijgt.

3. Cake bakken en versieren

Bak de sinterklaascake in ongeveer 55 tot 60 minuten gaar. Haal de sinterklaascake uit de oven en laat deze op een rooster een beetje afkoelen. Smelt ondertussen de pure chocolade (125 g) met wat roomboter (25 g). Haal de cake uit het blik en giet de chocolade erover heen. Versier de sinterklaascake met kruidnoten (3 handjes).

Meer Sinterklaascake recepten

  1. Sinterklaascake met pepernoten
    Moeilijk
    5
    15 min.
  2. Speculaascake met sinterklaassnoep
    Makkelijk
    1
    15 min.
  3. Sinterklaas speculaas cakejes
    Makkelijk
    5
    30 min.
  4. Speculaascake met chocoglazuur
    Makkelijk
    5
    15 min.
  5. Speculaascake met appel
    Makkelijk
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.