🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Paddenstoelen van eiwitschuim

Paddenstoelen van eiwitschuim

Dit recept is van: Annet

Eiwitschuim Paddestoeltjes
Paddenstoelen van eiwitschuim
Info Benodigdheden Stappen

Opzoek naar een hapje bij de thee of koffie? Dan zijn deze paddestoeltjes een prachtige eyecatcher. Deze paddestoeltjes zijn gevuld met chocoladebotercrème. Het hoedje en steeltje zijn lang van te voren te maken, zodat ze op het laatste moment in elkaar gezet kunnen worden.

15 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Meringue Botercrème Bakken met kinderen Herfst
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    2
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Cacaopoeder
    25 g
    Cacaopoeder
  • Melk
    125 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 100 graden (elektrisch 100°C / hetelucht 100°C).

2. Eiwit

Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de garde te halen. Splits de eieren (2 stuks). Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

Start met het kloppen van de eiwitten. Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker (75 g) lepel voor lepel toegevoegd worden. Voeg het merg van de vanillestokje en het zout (snufje) toe. Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.

Spatel de poedersuiker (75 g) voorzichtig door het eiwitschuim.

3. Paddenstoelen spuiten

Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit de paddenstoeltjes op het bakpapier. Spuit toefjes voor het hoedje en hoge toefjes voor de steeltjes. Doe de cacao (1 el) in een zeefje en doe wat cacao op de hoedjes van de paddenstoeltjes.

Bak de paddenstoeltjes af in een uur. Laat de paddenstoeltjes volledig afkoelen in een gesloten oven.

4. Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg de twee eetlepels cacaopoeder (25 g) toe.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak met evt. een kartelspuitmondje. Leg de botercrème in de koelkast om wat steviger te worden.

Neem de hoedjes van de paddenstoel. Snijd met een scherp mesje voorzichtig een gaatje aan de onderkant van het hoedje. Vul deze met botercrème. Druk het steeltje in het hoedje en zet het paddenstoeltje neer. Zijn ze niet schattig? Leuk voor bij de thee of voor op een taart.

Botercrème over?

Houd je botercrème over? Je kunt het gewoon invriezen. Langzaam laten ontdooien en nog een keer stevig doormixen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.