Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paddenstoelen van eiwitschuim

Paddenstoelen van eiwitschuim

Dit recept is van: Annet

  1. Eiwitschuim Paddestoeltjes
Item 1 of 1
Paddenstoelen van eiwitschuim
info
Benodigdheden
Stappen

Opzoek naar een hapje bij de thee of koffie? Dan zijn deze paddestoeltjes een prachtige eyecatcher. Deze paddestoeltjes zijn gevuld met chocoladebotercrème. Het hoedje en steeltje zijn lang van te voren te maken, zodat ze op het laatste moment in elkaar gezet kunnen worden.

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
MeringueBotercrèmeBakken met kinderenHerfst

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    2 null
    Eiwit
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    75 g
    Poedersuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Cacaopoeder
    25 g
    Cacaopoeder
  • Melk
    125 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 100 graden (elektrisch 100°C / hetelucht 100°C).

2. Eiwit

Maak je kom en garde vetvrij. Doe dit bijvoorbeeld door een schijfje citroen door de kom en langs de garde te halen. Splits de eieren (2 stuks). Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

Start met het kloppen van de eiwitten. Zodra de eiwitten wit worden kan de kristalsuiker (75 g) lepel voor lepel toegevoegd worden. Voeg het merg van de vanillestokje en het zout (snufje) toe. Blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen. Test als laatste of er mooie pieken zijn als de garde uit het eiwitschuim wordt getrokken. Klop verder als dit nog niet kan.

Spatel de poedersuiker (75 g) voorzichtig door het eiwitschuim.

3. Paddenstoelen spuiten

Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit de paddenstoeltjes op het bakpapier. Spuit toefjes voor het hoedje en hoge toefjes voor de steeltjes. Doe de cacao (1 el) in een zeefje en doe wat cacao op de hoedjes van de paddenstoeltjes.

Bak de paddenstoeltjes af in een uur. Laat de paddenstoeltjes volledig afkoelen in een gesloten oven.

4. Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg de twee eetlepels cacaopoeder (25 g) toe.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak met evt. een kartelspuitmondje. Leg de botercrème in de koelkast om wat steviger te worden.

Neem de hoedjes van de paddenstoel. Snijd met een scherp mesje voorzichtig een gaatje aan de onderkant van het hoedje. Vul deze met botercrème. Druk het steeltje in het hoedje en zet het paddenstoeltje neer. Zijn ze niet schattig? Leuk voor bij de thee of voor op een taart.

Botercrème over?

Houd je botercrème over? Je kunt het gewoon invriezen. Langzaam laten ontdooien en nog een keer stevig doormixen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.