Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Popcorn-chocoladetaart

Popcorn-chocoladetaart

Dit recept is van: Cathy

  1. vanille-chocoladetaart
Item 1 of 1
Popcorn-chocoladetaart
info
Benodigdheden
Stappen

Dat is nog eens een chocoladetaart! Bak deze gave chocoladetaart zelf met het heerlijke recept van Cathy.

75 min.Bereidingstijd
80 min.Baktijd
Moeilijkheid
24Porties
ChocoladeVanillePopcornBiscuittaartTaartDecorerenChocoladetaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    10 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    100 ml
    Water
  • Chocolade
    220 g
    Chocolade
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    250 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Chocoladepasta
    4 el (eetlepels)
    Chocoladepasta
  • Aardbeienjam
    6 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Popcorn (salted caramelsmaak)
    1 Zakje(s)
    Popcorn (salted caramelsmaak)
  • Pretzel
    1 handje(s)
    Pretzel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Schaal
    Schaal
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Pollepel
    2 Stuk(s)
    Pollepel
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

2. Biscuittaarten maken

Doe de eerste Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

Bak de taart in 30 à 40 min gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de biscuittaart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de biscuittaart goed afkoelen.

Herhaal de voorgaande stappen en bak zo de tweede taart.

Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

3. Chocoladedecoratie

Snijd of breek de chocolade (120 g) in stukjes. Smelt 2/3 hiervan (80 g) in een schaaltje op een pannetje met warm water. Zodra dit goed gesmolten is en bijna zo warm voelt als je vinger, dan is de juiste temperatuur bereikt.

Nu haal je het schaaltje van het pannetje en roer je er wat van de overige chocolade (40 g) door. Op deze manier koelt de chocolade weer terug en zal deze mooier glanzen als de chocolade weer hard is geworden. Laat de chocolade nog even 15 minuten afkoelen. Roer af en toe even door.

Leg op een snijplank een vel bakpapier. Verdeel met een spatel een mooie dunne laag (3 mm) chocolade op het bakpapier. Leg op 2 plekken een steel van pollepel onder het bakpapier zodat je een golvend effect krijgt. Strooi wat van de Dr. Oetker Chocofantasie (1 strooibusje) over de chocolade. Leg dit in de koelkast om verder hard te worden.

4. Chococrème-taartvulling maken

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (250 ml) en de Dr. Oetker mix voor luchtige botercrème (2 zakjes) toe.

Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.

Klop de chocoladecrème in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg chocoladepasta (4 el) toe aan de botercrème en mix tot het een lichtbruine egale kleur heeft.

5. Vanilletaart vullen

Snijd beide afgekoelde taarten 2 keer door zodat je voor iedere taart 3 lagen hebt. Op de onderste laag van iedere taart smeer je een flinke laag chocolade-botercrème.

Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hier de aardbeienjam (6 el) over. Dek af met de bovenste taartlaag.

Zet de taarten in de koelkast voor een uur zodat de botercrème en de taarten wat steviger worden.

Vervolgens kun je beide taarten op elkaar zetten (op een stevig serveerbord) en helemaal afsmeren met de overige botercrème. De taart mag nu weer in de koelkast voor een 1 uur.

6. Decoreren

Verwarm in een pannetje de slagroom (100 ml). Hak of breek ondertussen de resterende chocolade (100 g) in stukjes. Als de slagroom warm is haal je pannetje van vuur en roer je de chocolade erdoorheen. Roer tot het een mooi glad ganachemengsel is.

Haal de taart en de chocoladedecoratie uit de koelkast en pak alle overige decoratie erbij. Maak nu van het ganachemengsel drips op de taart door met een lepel een beetje van de ganache over de rand te gieten. Verdeel de drips over de gehele taartrand. Vul daarna de ganache over de bovenkant van de taart.

Breek de chocoladedecoratie die je eerder maakte voorzichtig en steek de stukken in de ganache/taart. Verdeel de popcorn (1 zakje), pretzels (handje) en stukjes chocoladedecoratie over de taart. Strooi als laatste uit de bus dr. Oetker Chocofantasie lekker royaal over de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.