Bak jij binnenkort mini quiches voor een borrel of hapjesavond? Zet dan deze mini quiches met groene asperge en ricotta op tafel! Bekleed quichevormpjes met bladerdeeg, meng de ingrediënten door elkaar en schuif deze hartige taartjes de oven in. Je kunt ze ook een dag van tevoren bereiden en op het juiste moment afbakken.
De quiches later serveren? Bak de quiches niet helemaal door ze 5 minuten korter te bakken. Bak ze op een later moment af in een voorverwarmde oven op 180 graden.)
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Snijdt de aspergetips (100 g) in drieën.
Smelt in een koekenpan de roomboter (2 el). Bak hierin de asperges en de doperwtjes (60 g) in 5 minuten beetgaar.
Doe de groenten in een schaal. Houdt wat asperge stukjes apart voor op de bovenkant van de quiches.
Bak de spekblokjes (75 g) in de koekenpan. Doe de spekblokjes in de schaal bij de groenten.
Voeg de ricotta (3 volle el) toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren (2 stuks), yoghurt (60 g) en de geraspte gruyère (70 g) in een kom en roer dit door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bestrijk de quichevormpjes met boter of bakspray. Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien en doe deze voorzichtig in de quichevormpjes. Zorg dat alle hoekjes goed gevuld zijn. Druk langs de kartelrandjes het deeg af. Vul de quichevormpjes met het groentenmengsel. Strijk het glad. Giet het eimengel op de groenten. Strijk dit mooi glad. Druk als laatste de losse asperges bovenop de mini quiches.
In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.
Zet de mini quiches in de het midden van de oven (op een rooster of een bakplaat). Bak de mini quiches af in 30-35 minuten.
Worden de bovenkanten van de quiches te donker? Dek dan de quiches af met aluminiumfolie.