Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini quiches met groene asperge en ricotta

Mini quiches met groene asperge en ricotta

Dit recept is van: Annet

  1. Mini quiches groene asperges ricotta
Item 1 of 1
Mini quiches met groene asperge en ricotta
info
Benodigdheden
Stappen

Bak jij binnenkort mini quiches voor een borrel of hapjesavond? Zet dan deze mini quiches met groene asperge en ricotta op tafel! Bekleed quichevormpjes met bladerdeeg, meng de ingrediënten door elkaar en schuif deze hartige taartjes de oven in. Je kunt ze ook een dag van tevoren bereiden en op het juiste moment afbakken.

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
Later serveren

De quiches later serveren? Bak de quiches niet helemaal door ze 5 minuten korter te bakken. Bak ze op een later moment af in een voorverwarmde oven op 180 graden.)

BladerdeegHartige receptenQuicheAspergeKaasBorrelhapjesSpekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (om in te bakken)
    2 el (eetlepels)
    Roomboter (om in te bakken)
  • Groene aspergetips
    100 g (gram)
    Groene aspergetips
  • Doperwten (diepvries)
    60 g (gram)
    Doperwten (diepvries)
  • Bosui
    1 Stuk(s)
    Bosui
  • Spekblokjes
    75 g (gram)
    Spekblokjes
  • Ricotta
    3 el (eetlepels)
    Ricotta

 

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    6 Vel(len)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Yoghurt
    60 g (gram)
    Yoghurt
  • Gruyère (geraspt)
    70 g (gram)
    Gruyère (geraspt)
  • Nootmuskaat (voorkeur: vers geraspt)
    Nootmuskaat (voorkeur: vers geraspt)
  • Peper & zout
    Peper & zout

Keukenspullen

  • Tartelette bakvormpjes - 6 stuks
    Tartelette bakvormpjes - 6 stuks
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Kom
    2 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vulling bereiden

Snijdt de aspergetips (100 g) in drieën.

Smelt in een koekenpan de roomboter (2 el). Bak hierin de asperges en de doperwtjes (60 g) in 5 minuten beetgaar.

Doe de groenten in een schaal. Houdt wat asperge stukjes apart voor op de bovenkant van de quiches.

Bak de spekblokjes (75 g) in de koekenpan. Doe de spekblokjes in de schaal bij de groenten.

Voeg de ricotta (3 volle el) toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

2. Quiche vormpjes vullen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren (2 stuks), yoghurt (60 g) en de geraspte gruyère (70 g) in een kom en roer dit door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bestrijk de quichevormpjes met boter of bakspray. Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien en doe deze voorzichtig in de quichevormpjes. Zorg dat alle hoekjes goed gevuld zijn. Druk langs de kartelrandjes het deeg af. Vul de quichevormpjes met het groentenmengsel. Strijk het glad. Giet het eimengel op de groenten. Strijk dit mooi glad. Druk als laatste de losse asperges bovenop de mini quiches.

Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

3. Mini quiches bakken

Zet de mini quiches in de het midden van de oven (op een rooster of een bakplaat). Bak de mini quiches af in 30-35 minuten.

Bovenkant te donker

Worden de bovenkanten van de quiches te donker? Dek dan de quiches  af met aluminiumfolie.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.