Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeeghartjes met fruit

Zeg het met fruit! Hartverwarmende taartjes met banketbakkersroom en heerlijk fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. En ze zijn, niet mét maar voor mams, nog lekker snel klaar ook.

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

6 taartjes

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine.

  2. Stap 2

    • 6 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes 5 minuten ontdooien.

Bladerdeeg hartjes bakken

  1. Stap 3

    Maak van papier of karton een hartvormige mal of gebruik een hartvormige uitsteker van ca. 11 cm. Steek of snijd hiermee een hartvorm uit het bladerdeeg. Leg het hart op de bakplaat. Kneed de afsnijsels door en rol dit uit tot een lange rol. Leg deze langs de rand van het hartje zodat een opstaand randje ontstaat. Herhaal dit bij alle plakjes.

  2. Stap 4

    Prik met een vork of mesje wat gaatjes in de bodem van het hartje. Klop een eitje los en bestrijk de randen van ieder hartje met het ei.

  3. Stap 5

    Bak de bladerdeeg harten in circa 15 minuten gaar en goudbruin.

Bladerdeeghartjes vullen

  1. Stap 6

    • 400 ml water

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    Doe 400 ml water en de mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

  2. Stap 7

    Klopt het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ongeveer 5 minuten opstijven in de koelkast.

  3. Stap 8

    • Aardbeien

    • Frambozen

    • Blauwe bessen

    Vul de afgekoelde harten vlak voor serveren met een eetlepel banketbakkersroom en verdeel hier over het fruit. Bestrooi met wat poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.