🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Bladerdeeghartjes met fruit

Bladerdeeghartjes met fruit

Dit recept is van: Cathy

Bladerdeeghartjes met fruit
Bladerdeeghartjes met fruit
Info Benodigdheden Stappen

Zeg het met fruit! Hartverwarmende taartjes met banketbakkersroom en heerlijk fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. En ze zijn, niet mét maar voor mams, nog lekker snel klaar ook.

30 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Aardbei Bladerdeeg Frambozen Moederdag Blauwe bessen Valentijn Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    6 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Water
    400 ml
    Water
  • Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • Aardbeien
    Aardbeien

 

  • Frambozen
    Frambozen
  • Blauwe bessen
    Blauwe bessen
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Schaaltje(s)
    Schaaltje(s)

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C). Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg (6 plakjes) van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes 5 minuten ontdooien.

2. Bladerdeeghartjes bakken

Maak van papier of karton een hartvormige mal of gebruik een hartvormige uitsteker van ca. 11 cm. Steek of snijd hiermee een hartvorm uit het bladerdeeg. Leg het hart op de bakplaat. Kneed de afsnijdsels door en rol dit uit tot een lange rol. Leg deze langs de rand van het hartje zodat een opstaand randje ontstaat. Herhaal dit bij alle plakjes.

Prik met een vork of mesje wat gaatjes in de bodem van het hartje. Klop een eitje los en bestrijk de randen van ieder hartje met het ei.

Bak de bladerdeegharten in circa 15 minuten gaar en goudbruin.

3. Bladerdeeghartjes vullen

Doe water (400 ml) en de mix voor banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ongeveer 5 minuten opstijven in de koelkast.

Vul de afgekoelde harten vlak voor serveren met een eetlepel banketbakkersroom en verdeel hierover het fruit (aardbeien, frambozen en blauwe bessen). Bestrooi met wat poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.