Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeeghartjes met fruit

Bladerdeeghartjes met fruit

Dit recept is van: Cathy

  1. Bladerdeeghartjes met fruit
Item 1 of 1
Bladerdeeghartjes met fruit
info
Benodigdheden
Stappen

Zeg het met fruit! Hartverwarmende taartjes met banketbakkersroom en heerlijk fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. En ze zijn, niet mét maar voor mams, nog lekker snel klaar ook.

30 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
AardbeiBladerdeegFrambozenMoederdagBlauwe bessenValentijnThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    6 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Water
    400 ml
    Water
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Aardbeien
    Aardbeien

 

  • Frambozen
    Frambozen
  • Blauwe bessen
    Blauwe bessen
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Schaaltje(s)
    Schaaltje(s)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 200°C). Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg (6 plakjes) van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes 5 minuten ontdooien.

2. Bladerdeeghartjes bakken

Maak van papier of karton een hartvormige mal of gebruik een hartvormige uitsteker van ca. 11 cm. Steek of snijd hiermee een hartvorm uit het bladerdeeg. Leg het hart op de bakplaat. Kneed de afsnijdsels door en rol dit uit tot een lange rol. Leg deze langs de rand van het hartje zodat een opstaand randje ontstaat. Herhaal dit bij alle plakjes.

Prik met een vork of mesje wat gaatjes in de bodem van het hartje. Klop een eitje los en bestrijk de randen van ieder hartje met het ei.

Bak de bladerdeegharten in circa 15 minuten gaar en goudbruin.

3. Bladerdeeghartjes vullen

Doe water (400 ml) en de mix voor banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ongeveer 5 minuten opstijven in de koelkast.

Vul de afgekoelde harten vlak voor serveren met een eetlepel banketbakkersroom en verdeel hierover het fruit (aardbeien, frambozen en blauwe bessen). Bestrooi met wat poedersuiker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.