Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Variaties met bourbon-vanille ijs

Variaties met bourbon-vanille ijs

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. How to ijs maken en decoreren
Item 1 of 1
Variaties met bourbon-vanille ijs
info
Benodigdheden
Stappen

Het coolste ijs maak je zelf! Met een vleugje bourbon vanille-extract voor bourbon-vanille-ijs en melk maak je zelf heel snel een eenvoudig ijs. Lees verder voor 3 hele leuke variaties met dit ijs.

10 min.Bereidingstijd
320 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8 bollenPorties
Parijse wafeltjes

Als wafeltjes kun je kiezen voor Parijse wafeltjes. Stroopwafels zijn ook altijd goed.

IJsVanilleChocoladeZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (fijne)
    80 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout

 

  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • IJshoorntje
    8 null
    IJshoorntje
  • Unicorn Mix (Dr. Oetker)
    Unicorn Mix (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    Dr. Oetker Regenboogfantasie
  • Stroopwafels
    1 Pak
    Stroopwafels

Keukenspullen

  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Diepvriesbestendige bewaardoos
    Diepvriesbestendige bewaardoos
  • IJslepel
    IJslepel
  • Schaaltje(s)
    Schaaltje(s)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. How to ijs maken en decoreren>
Item 1 of 1

1. IJs maken

Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel (4 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal. Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.

Variaties in ijsbeslag

Natuurlijk kun je vóór invriezen ook al allerlei ingrediënten door het ijsbeslag spatelen, denk bijvoorbeeld aan: frambozen, nootjes of chocolate chips.

  1. ijshoorntjes met unicorn strooisel>
Item 1 of 1

2. Variatietip 1

Verwarm een zakje Dr. Oetker chocoladeglazuur in heet water, kneed goed door en doe het glazuur in een bakje. Dip hier de ijshoorntjes in.

Strooi wat Dr Oetker Unicorn Mix decoratiestrooisel over de warme chocolade op het hoorntje. Bolletje ijs erin en klaar!

  1. ijs tussen parijse wafeltjes>
Item 1 of 1

3. Variatietip 2

Doe een bolletje ijs tussen twee Parijse wafeltjes (of stroopwafels).

Rol het ijs door een mengsel van de Dr. Oetker Choco Fantasie in een bakje, en je hebt een heerlijke guilty pleasure van ijs...

  1. grand dessert met chocolade decoratie>
Item 1 of 1

4. Variatietip 3

Verwarm een zakje Dr. Oetker chocoglazuur volgens de verpakking. Giet wat warme chocolade over een lepel en laat het op bakpapier druipen in rondjes.

Strooi wat Dr. Oetker Regenboogfantasie (discodip) over de chocoladerondjes en laat de gedecoreerde chocoladerondjes uitharden.

Schep één of meerdere bolletjes bourbon-vanille-ijs in een schaaltje of bakje en decoreer met de discodip-chocolaatjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.