Het coolste ijs maak je zelf! Met een vleugje bourbon vanille-extract voor bourbon-vanille-ijs en melk maak je zelf heel snel een eenvoudig ijs. Lees verder voor 3 hele leuke variaties met dit ijs.
Als wafeltjes kun je kiezen voor Parijse wafeltjes. Stroopwafels zijn ook altijd goed.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel (4 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal. Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Natuurlijk kun je vóór invriezen ook al allerlei ingrediënten door het ijsbeslag spatelen, denk bijvoorbeeld aan: frambozen, nootjes of chocolate chips.
Verwarm een zakje Dr. Oetker chocoladeglazuur in heet water, kneed goed door en doe het glazuur in een bakje. Dip hier de ijshoorntjes in.
Strooi wat Dr Oetker Unicorn Mix decoratiestrooisel over de warme chocolade op het hoorntje. Bolletje ijs erin en klaar!
Doe een bolletje ijs tussen twee Parijse wafeltjes (of stroopwafels).
Rol het ijs door een mengsel van de Dr. Oetker Choco Fantasie in een bakje, en je hebt een heerlijke guilty pleasure van ijs...
Verwarm een zakje Dr. Oetker chocoglazuur volgens de verpakking. Giet wat warme chocolade over een lepel en laat het op bakpapier druipen in rondjes.
Strooi wat Dr. Oetker Regenboogfantasie (discodip) over de chocoladerondjes en laat de gedecoreerde chocoladerondjes uitharden.
Schep één of meerdere bolletjes bourbon-vanille-ijs in een schaaltje of bakje en decoreer met de discodip-chocolaatjes.