Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vanillecake

Vanille-lovers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke vanillecake vanaf de basis mét toefjes vanilleslagroom on top. Mmmmm...

Bereiden

20 min

Baktijd

75 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

Vanillecakebeslag maken

  1. Stap 2

    • 200 g zachte boter

    • 3 tl Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract (of Dr. Oetker Vanille Aroma)

    • 200 g witte basterdsuiker

    • 1 snufje zout

    Klop de boter, de witte basterdsuiker, het Bourbon Vanille-Extract en een snufje zout tot een romige massa.

  2. Stap 3

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • 4 eieren

    Voeg een voor één voor één de eieren toe en klop met een mixer met garden op de hoogste stand erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel door het mengsel en mix tot een glad beslag.

Vanillecake bakken

  1. Stap 4

    Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Gaarproef

    Gebruik een satéprikker om te kijken of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar.

  2. Stap 5

    • 250 ml slagroom

    • 1 zakje Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker

    Klop de slagroom met het zakje Bourbon Vanillesuiker stijf en schep in een spuitzak. Spuit royale toeven op de cake en serveer. Heb je geen spuitzak? Serveer dan een plakje cake met een royale schep slagroom.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.