📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Vanillecake

Vanillecake

Dit recept is van: Dr. Oetker

Vanille cake
Vanillecake
Info Benodigdheden Stappen

Vanille-lovers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke vanillecake vanaf de basis mét toefjes vanilleslagroom on top. Mmmmm...

20 min. Bereidingstijd
75 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20-25 Porties
Cake Vanille
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    3 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Witte basterdsuiker
    200 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Ei
    4
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 7,49
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Productdetails
    ${ error }
    € 4,75
  • Zeefje
    Zeefje
    Productdetails
    ${ error }
    € 6,29

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Vanillecakebeslag maken

Klop de boter (200 g), de witte basterdsuiker (200 g), het Bourbon Vanille-Extract, of Vanille Aroma (3 tl) en een snufje zout tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (4 stuks) toe en klop met een mixer met garden op de hoogste stand erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel (200 g) door het mengsel en mix tot een glad beslag.

3. Vanillecake bakken

Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Klop de slagroom (250 ml) met het zakje Bourbon Vanillesuiker (1 zakje) stijf en schep in een spuitzak. Spuit royale toeven op de cake en serveer. Heb je geen spuitzak? Serveer dan een plakje cake met een royale schep slagroom.

Cake gaar?

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.