Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Vanillecake

Vanillecake

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Vanille cake
Item 1 of 1
Vanillecake
info
Benodigdheden
Stappen

Vanille-lovers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke vanillecake vanaf de basis mét toefjes vanilleslagroom on top. Mmmmm...

20 min.Bereidingstijd
75 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
CakeVanille

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    3 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Witte basterdsuiker
    200 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Vanillecakebeslag maken

Klop de boter (200 g), de witte basterdsuiker (200 g), het Bourbon Vanille-Extract, of Vanille Aroma (3 tl) en een snufje zout tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (4 stuks) toe en klop met een mixer met garden op de hoogste stand erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel (200 g) door het mengsel en mix tot een glad beslag.

3. Vanillecake bakken

Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Klop de slagroom (250 ml) met het zakje Bourbon Vanillesuiker (1 zakje) stijf en schep in een spuitzak. Spuit royale toeven op de cake en serveer. Heb je geen spuitzak? Serveer dan een plakje cake met een royale schep slagroom.

Cake gaar?

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.