Simpel en knallend voor de dag komen met kerst, here you go, met deze trifle met cranberries en kruidnotenpopjes!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de cranberries (500 g, vers of diepvries), kaneelstokje (1 stuks), suiker (125 g) en water (130 ml) samen in een pan en breng dit aan de kook.
Hierna rustig inkoken tot een jam. Laat vervolgens afkoelen.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C). Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
Doe beide zakjes mix uit de Koopmans Kruidnoten (1 pak) in een kom en voeg water (4 el) toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg.
Bestuif het werkblad met een handje bloem en rol hierop het kruidnotendeeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm dikte.
Steek speculaaspopjes uit met een vorm of gebruik een vooraf geknipte mal. Voor een schaal met een doorsnede van 20 cm heb je ongeveer 10 poppetjes nodig.
Steek ook een cirkel uit het deeg van ongeveer 15 cm in doorsnee. Leg de poppetjes en de cirkel op de bakplaat en bak ongeveer 12 minuten.
Druk de poppetjes na het bakken meteen in de schaal. Bij een ronde schaal zoals op de foto komen de poppetjes mooi tegen de rand.
Laat verder afkoelen.
Neem de schaal met de afgekoelde kruidnootpoppetjes en maak onderin, zichtbaar tegen de rand, nog een vrolijk extra randje met plakjes of halve aardbeien (1 handje). Ander fruit kan natuurlijk ook.
Leg hierna onderin een laagje met Lange vingers (1 pak). Schenk daarop voorzichtig een laagje vanillevla (2 pakken). Daarop komt een laagje opgeklopte slagroom (750 ml) en vervolgens een laagje cranberry compote.
Leg nu de cirkel van kruidnotendeeg erbovenop. Herhaal vervolgens de hiervoor genoemde stap van vanillevla, slagroom en cranberry compote.
Nu weer een laagje lange vingers en daarboven opnieuw: vanillevla, slagroom, cranberry compote. Vul de schaal aan met de resterende vla en verse fruit. Eventueel nog wat slagroom en lange vingers en klaar is je pronkstuk!