🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Snelle tarte tatin

Snelle tarte tatin

Dit recept is van: Dr. Oetker

Snelle tarte tatin

Snelle tarte tatin

Info Benodigdheden Stappen

Een gemakkelijk te maken tarte tatin, natuurlijk gemaakt met appels en karamelsaus!

20 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Karamel Appel Bladerdeeg Bladerdeegtaart Taart
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    4 stuks
    Appel
  • Bladerdeeg (Koopmans)
    6 plakjes
    Bladerdeeg (Koopmans)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    150 g (gram)
    Karamelsaus (dessertsaus)

Keukenspullen

  • Bakvorm (quiche- of taartvorm)
    Bakvorm (quiche- of taartvorm)
    Bekijk in de shop
  • Koekenpan
    Koekenpan

Stappen

1. Voorbereiding

Verwarm de oven alvast voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Schil de appels (4 stuks) en snijd ze elk in 4 parten. Verwijder de klokhuizen. Laat het Koopmans Bladerdeeg (6 plakjes) ontdooien zoals aangegeven op de verpakking. Leg de deeglapjes (zonder folie) op elkaar, steeds een beetje verspringend, en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Snijd de rand netjes bij.

2. Appels stoven

Leg de parten appel in een koekenpan en voeg de boter (30 g) en karamelsaus (100 ml) toe en stoof de appels op laag vuur in ongeveer 10 minuten wat zachter. Schep tussentijds een keer om. Neem de appels uit de pan. Bestrijk de bodem van de quichevorm met de rest van de boter (20 g). Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de vorm. Schenk de warme karamel uit de pan erover en knijp de rest van de karamelsaus (50 ml) gelijkmatig over de appels.

3. Tarte tatin maken

Leg het deeg over de appels en vouw de rand naar beneden om de appels. Bak de tarte tatin in de oven. Haal de tarte tatin na het bakken uit de oven en keer de taart op een ruime serveerschaal. Serveer de tarte tatin warm met kaneelijs of losgeklopte crème fraîche.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.