🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Snelle tarte tatin

Snelle tarte tatin

Dit recept is van: Bakken.nl

Snelle tarte tatin
Snelle tarte tatin
Info Benodigdheden Stappen

Een gemakkelijk te maken tarte tatin, natuurlijk gemaakt met appels en karamelsaus!

20 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Karamel Appel Bladerdeeg Bladerdeegtaart Taart
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appel
    4 Stuk(s)
    Appel
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    6 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Karamelsaus (dessertsaus)
    150 ml
    Karamelsaus (dessertsaus)

Keukenspullen

  • Bakvorm (quiche- of taartvorm)
    Bakvorm (quiche- of taartvorm)
  • Koekenpan
    Koekenpan

Stappen

1. Voorbereiding

Verwarm de oven alvast voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Schil de appels (4 stuks) en snijd ze elk in 4 parten. Verwijder de klokhuizen. Laat het Koopmans Bladerdeeg (6 plakjes) ontdooien zoals aangegeven op de verpakking. Leg de deeglapjes (zonder folie) op elkaar, steeds een beetje verspringend, en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Snijd de rand netjes bij.

2. Appels stoven

Leg de parten appel in een koekenpan en voeg de boter (30 g) en karamelsaus (100 ml) toe en stoof de appels op laag vuur in ongeveer 10 minuten wat zachter. Schep tussentijds een keer om. Neem de appels uit de pan. Bestrijk de bodem van de quichevorm met de rest van de boter (20 g). Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de vorm. Schenk de warme karamel uit de pan erover en knijp de rest van de karamelsaus (50 ml) gelijkmatig over de appels.

3. Tarte tatin maken

Leg het deeg over de appels en vouw de rand naar beneden om de appels. Bak de tarte tatin in de oven. Haal de tarte tatin na het bakken uit de oven en keer de taart op een ruime serveerschaal. Serveer de tarte tatin warm met kaneelijs of losgeklopte crème fraîche.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.