Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Snelle Tarte Tatin

Een gemakkelijk te maken tarte tatin. Natuurlijk gemaakt met appels en karamelsaus.

Bereiden

20 min

Baktijd

35 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiding

  1. Stap 1

    • 4 appels

    Schil de appels en snijd ze elk in 4 parten. Verwijder de klokhuizen.

  2. Stap 2

    • 6 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Laat de deegplakjes ontdooien zoals aangegeven op de verpakking. Leg de deeglapjes (zonder folie) op elkaar, steeds een beetje verspringend, en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnee. Snijd de rand netjes bij.

Appels stoven

  1. Stap 3

    • 30 g boter

    • 100 ml karamelsaus

    Leg de parten appel in een koekenpan en voeg de boter en 100 ml van de karamelsaus toe en stoof de appels op laag vuur in ongeveer 10 minuten wat zachter. Schep tussentijds een keer om.

  2. Stap 4

    • 20 g boter

    • 50 ml karamelsaus

    Neem de appels uit de pan. Bestrijk de bodem van de quichevorm met de rest van de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de vorm. Schenk de warme karamel uit de pan erover en knijp de rest van de karamelsaus gelijkmatig over de appels

Tarte Tatin maken

Elektrische oven: 200°C Heteluchtoven: 180°C

  1. Stap 5

    Leg het deeg over de appels en vouw de rand naar beneden om de appels. Bak de tarte tatin in de oven.

  2. Stap 6

    Haal de tarte tatin na het bakken uit de oven en keer de taart op een ruime serveerschaal. Serveer de tarte tatin warm met kaneelijs of losgeklopte crème fraîche.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.