Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Snelle tarte tatin

Snelle tarte tatin

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Snelle tarte tatin
Item 1 of 1
Snelle tarte tatin
info
Benodigdheden
Stappen

Een gemakkelijk te maken tarte tatin, natuurlijk gemaakt met appels en karamelsaus!

20 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
KaramelAppelsBladerdeegBladerdeegtaartTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appel
    4 Stuk(s)
    Appel
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    6 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Karamelsaus (dessertsaus)
    150 ml
    Karamelsaus (dessertsaus)

Keukenspullen

  • Bakvorm (quiche- of taartvorm)
    Bakvorm (quiche- of taartvorm)
  • Koekenpan
    Koekenpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiding

Verwarm de oven alvast voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Schil de appels (4 stuks) en snijd ze elk in 4 parten. Verwijder de klokhuizen. Laat het Koopmans Bladerdeeg (6 plakjes) ontdooien zoals aangegeven op de verpakking. Leg de deeglapjes (zonder folie) op elkaar, steeds een beetje verspringend, en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Snijd de rand netjes bij.

2. Appels stoven

Leg de parten appel in een koekenpan en voeg de boter (30 g) en karamelsaus (100 ml) toe en stoof de appels op laag vuur in ongeveer 10 minuten wat zachter. Schep tussentijds een keer om. Neem de appels uit de pan. Bestrijk de bodem van de quichevorm met de rest van de boter (20 g). Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de vorm. Schenk de warme karamel uit de pan erover en knijp de rest van de karamelsaus (50 ml) gelijkmatig over de appels.

3. Tarte tatin maken

Leg het deeg over de appels en vouw de rand naar beneden om de appels. Bak de tarte tatin in de oven. Haal de tarte tatin na het bakken uit de oven en keer de taart op een ruime serveerschaal. Serveer de tarte tatin warm met kaneelijs of losgeklopte crème fraîche.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.