🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Snelle bladerdeegtaart met appel

Snelle bladerdeegtaart met appel

Dit recept is van: Koopmans

Snelle bladerdeegtaart met appel
Snelle bladerdeegtaart met appel
Info Benodigdheden Stappen

Bladerdeegplakjes op de bakplaat, lekker flink bestreken met pruimenjam, schijfjes Jonagold appels, rozijnen en kaneel!

15 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
9 Porties
Appel Kaneel Rozijnen Bladerdeegtaart Bladerdeeg
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    9 plakjes
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  •  
    3 Stuk(s)
    Appel (Jonagold)
  •  
    150 g
    Pruimenjam

 

  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    30 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Ontdooi de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (9 stuks).

Wel een handje rozijnen (50 g) ongeveer 15 minuten in een bakje lauwwarm water. Laat vervolgens uitlekken en dep ze droog. Snijd of schaaf de appels (3 stuks) in dunne maanvormige plakjes.

2. Maak een bladerdeegtaart

Verdeel de ontdooide plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat zodat er een grote plak ontstaat. Vouw de randen iets naar elkaar. Prik met een vork flink wat gaatjes in de bladerdeegbodem zodat het deeg in de oven niet omhoogkomt. Verdeel een flinke laag pruimenjam (150 g) over het bladerdeeg. Verdeel de appelmaantjes erover en duw zachtjes aan. Strooi de kaneel (1 el) en vervolgens de rozijnen over het met appel bedekte bladerdeeg. Kluts het ei (1 stuk) en kwast de rand in met het eimengsel. Dit zorgt voor een goudbruine kleur. Draai de temperatuur van de voorverwarmde oven 40°C omlaag (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C ). Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de snelle bladerdeegtaart in ca. 60 minuten gaar en goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven, laat iets afkoelen, snijd in rechthoekige stukken en serveer met geschaafde - en eventueel geroosterde - amandelen (30 g).

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.