Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Snelle bladerdeegtaart met appel

Snelle bladerdeegtaart met appel

Dit recept is van: Koopmans

  1. Snelle bladerdeegtaart met appel
Item 1 of 1
Snelle bladerdeegtaart met appel
info
Benodigdheden
Stappen

Bladerdeegplakjes op de bakplaat, lekker flink bestreken met pruimenjam, schijfjes Jonagold appels, rozijnen en kaneel!

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
9Porties
AppelsKaneelRozijnenBladerdeegtaartBladerdeeg

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    9 plakjes
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  •  
    3 Stuk(s)
    Appel (Jonagold)
  •  
    150 g
    Pruimenjam

 

  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    30 g
    Amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Ontdooi de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (9 stuks).

Wel een handje rozijnen (50 g) ongeveer 15 minuten in een bakje lauwwarm water. Laat vervolgens uitlekken en dep ze droog. Snijd of schaaf de appels (3 stuks) in dunne maanvormige plakjes.

2. Maak een bladerdeegtaart

Verdeel de ontdooide plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat zodat er een grote plak ontstaat. Vouw de randen iets naar elkaar. Prik met een vork flink wat gaatjes in de bladerdeegbodem zodat het deeg in de oven niet omhoogkomt. Verdeel een flinke laag pruimenjam (150 g) over het bladerdeeg. Verdeel de appelmaantjes erover en duw zachtjes aan. Strooi de kaneel (1 el) en vervolgens de rozijnen over het met appel bedekte bladerdeeg. Kluts het ei (1 stuk) en kwast de rand in met het eimengsel. Dit zorgt voor een goudbruine kleur. Draai de temperatuur van de voorverwarmde oven 40°C omlaag (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C ). Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de snelle bladerdeegtaart in ca. 60 minuten gaar en goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven, laat iets afkoelen, snijd in rechthoekige stukken en serveer met geschaafde - en eventueel geroosterde - amandelen (30 g).

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.