Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Snelle bladerdeegtaart met appel

Bladerdeegplakjes op de bakplaat, lekker flink bestrijken met pruimenjam, schijfjes Jonagold appels, rozijnen, kaneel en bakken maar!

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

9 porties

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 9 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Ontdooi plakjes roomboterbladerdeeg.

  2. Stap 2

    • 50 g rozijnen

    Wel een handje rozijnen ongeveer 15 minuten in een bakje lauwwarm water. Laat vervolgens uitlekken en dep ze droog.

  3. Stap 3

    • 3 appels (Jonagold)

    Snijd of schaaf 3 flinke appels in dunne maanvormige plakjes.

Maak een bladerdeegtaart

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 4

    Verdeel de ontdooide plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat zodat er een grote plak ontstaat. Vouw de randen iets naar elkaar.

  2. Stap 5

    Prik met een vork flink wat gaatjes in de bladerdeegbodem zodat het deeg in de oven niet omhoog komt.

  3. Stap 6

    • 150 g pruimenjam

    Verdeel een flinke laag pruimenjam over het bladerdeeg. Verdeel de appelmaantjes erover en duw zachtjes aan.

  4. Stap 7

    • 1 el kaneel

    • 1 ei

    Strooi de kaneel en vervolgens de rozijnen over het met appel bedekte bladerdeeg. Kluts het ei en kwast de rand in met het eimengsel. Dit zorgt voor een goudbruine kleur.

  5. Stap 8

    Draai de temperatuur van de voorverwarmde oven 40°C omlaag. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de snelle bladerdeegtaart in ca. 60 minuten gaar en goudbruin.

  6. Stap 9

    • 30 g amandelschaafsel

    Neem de bakplaat uit de oven, laat iets afkoelen, snijd in rechthoekige stukken en serveer met geschaafde - en eventueel geroosterde - amandelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.