Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Slof met sinaasappel

Slof met sinaasappel

Dit recept is van: Danna

  1. sinaasappel slof
Item 1 of 1
Slof met sinaasappel
info
Benodigdheden
Stappen

Zeg je slof dan zeg je vruchten. Dat maakt de slof bij uitstek geschikt om er heerlijk op los te variëren. Wat dacht je van deze verrukkelijke sinaasappelslof met marscarpone en munt?

20 min.Bereidingstijd
16 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
SlofSinaasappelMascarponeMuntRoom

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Vruchtenslof
    1 pak(ken)
    Koopmans Vruchtenslof
  • Sinaasappel (biologisch)
    4 Stuk(s)
    Sinaasappel (biologisch)
  • Boter (op kamertemperatuur)
    90 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Munt (vers)
    1 takje(s)
    Munt (vers)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 tl (theelepels)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

Haal de bakvorm uit de verpakking van de Koopmans Vruchtenslof (1 pak), vouw deze volgens de instructies en zet deze op de bakplaat.

Rasp de schil van een halve sinaasappel (niet het witte gedeelte, dat maakt bitter). Pers de sinaasappels (2 stuks) uit.

2. Maak een sloffendeeg

Klop met de mixer het boter (90 g) zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de bakmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg.

Voeg de rasp van ½ sinaasappel toe.

Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.

Maak een rol van circa 20 cm van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.

Plaats de bakplaat onder in de oven en bak de slof in ongeveer 16-20 minuten gaar en goudbruin. Laat de slof hierna minimaal 1 uur afkoelen en verwijder de rand van de bakvorm.

Plakkerig deeg?

Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast leggen.

3. Mix de banketbakkersroom

Doe 60 ml versgeperste sinaasappelsap en de slagroom (150 ml) in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer met garden in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.

Roer de mascarpone (... g?) zacht in een kom en meg deze met de banketbakkersroom.

4. Decoreer je sinaasappel slof

Schil de sinaasappels (2 stuks) met een mesje en snij de partjes tussen de vliesjes uit.

Smeer de slof in met een dun laagje van de mascarponeroom, leg daarop de sinaasappelpartjes en smeer (of spuit met een spuitzak) daar een flinke laag mascarponeroom overheen.

Klop het laatste beetje slagroom (100 ml) op met wat suiker (1 tl). Garneer de sinaasappelslof met dit restje slagroom en met wat blaadjes verse munt (1 takje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.