Scones, de must have bij een heerlijk ontbijtje of een gezellige high-tea. Bak mee met de video.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 220°C).
Smelt de roomboter (20 g) op laag vuur in een steelpannetje. Pers het sap uit de citroen (1 stuks). Neem de steelpan van het vuur of draai het vuur uit.
Snijd de roomboter (40 g) in blokjes en kneed dit in een mengkom samen met het zelfrijzend bakmeel (225 g). Voeg vervolgens de suiker (40 g), het zout (snufje) en de chocolate chips (70 g) toe. Voeg dan al roerend met een houten lepel of spatel de room (110 ml) toe.
Strooi een handje bloem op een werkblad en kneed het deeg soepel. Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ongeveer 4 cm dik en snijd in 8 gelijke punten.
Verdeel de scones op de met bakpapier bekleede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de gesmolten roomboter. Bak in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar en goudbruin.
Bereid ondertussen de frambozensaus door de frambozen (250 g), de suiker (50 g) en het citroensap aan de kook te brengen in een steelpannetje. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer met een staafmixer, schenk door een zeef en duw aan met de bolle kant van een lepel. Laat iets afkoelen.
Serveer de scones met de frambozensaus.
Extra lekker en traditioneel ook met clotted cream!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.