Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Scones met chocolate chips

Scones, de must have bij een heerlijk ontbijtje of een gezellige high-tea. Bak mee met de video.

Bereiden

30 min

Baktijd

12 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 220°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Zelf scones maken

  1. Stap 2

    • 20 g roomboter

    • 1 citroen

    Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje. Pers het sap uit de citroen. Neem de steelpan van het vuur of draai het vuur uit.

  2. Stap 3

    • 70 g Dr. Oetker Chocolate Chips

    • 40 g roomboter

    • 225 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • 40 g suiker

    • Snufje zout

    • 110 ml room

    Snijd de roomboter in blokjes en kneed dit in een mengkom samen met het zelfrijzend bakmeel kruimig. Voeg vervolgens de suiker, het zout en de chocolate chips toe. Voeg dan al roerend met een houten lepel of spatel de room toe.

  3. Stap 4

    Strooi een handje bloem op een werkblad en kneed het deeg soepel. Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ongeveer 4 cm dik en snijd in 8 gelijke punten.

  4. Stap 5

    Verdeel de scones op de met bakpapier bekleede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de gesmolten roomboter. Bak in het midden van de oven in 12 - 15 minuten gaar en goudbruin.

Verse frambozensaus maken

  1. Stap 6

    • 250 g frambozen

    • 50 g suiker

    Bereid ondertussen de frambozensaus door de frambozen, de suiker en het citroensap aan de kook te brengen in een steelpannetje. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

  2. Stap 7

    Pureer met een staafmixer, schenk door een zeef en duw aan met de bolle kant van een lepel. Laat iets afkoelen.

  3. Stap 8

    Serveer de scones met de frambozensaus.

    Extra lekker?

    Extra lekker en traditioneel ook met clotted cream!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.