🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Scones met chocolate chips

Scones met chocolate chips

Dit recept is van: Bakken.nl team

Chocolate Chips Scones
Scones met chocolate chips
Info Benodigdheden Stappen

Scones, de must have bij een heerlijk ontbijtje of een gezellige high-tea. Bak mee met de video.

30 min. Bereidingstijd
12 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Chocolade Chocolate chips Frambozen Brunch High tea Zoet brood

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Citroen
    1 stuk(s)
    Citroen
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    70 g
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    225 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

 

  • Suiker (fijne)
    90 g
    Suiker (fijne)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Room
    110 ml
    Room
  • Frambozen
    250 g
    Frambozen

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Citruspers
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  •  
    Staafmixer
  • Zeefje
    Zeefje

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 220°C).

2. Zelf scones maken

Smelt de roomboter (20 g) op laag vuur in een steelpannetje. Pers het sap uit de citroen (1 stuks). Neem de steelpan van het vuur of draai het vuur uit.

Snijd de roomboter (40 g) in blokjes en kneed dit in een mengkom samen met het zelfrijzend bakmeel (225 g). Voeg vervolgens de suiker (40 g), het zout (snufje) en de chocolate chips (70 g) toe. Voeg dan al roerend met een houten lepel of spatel de room (110 ml) toe.

Strooi een handje bloem op een werkblad en kneed het deeg soepel. Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ongeveer 4 cm dik en snijd in 8 gelijke punten.

Verdeel de scones op de met bakpapier bekleede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de gesmolten roomboter. Bak in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar en goudbruin.

3. Verse frambozensaus maken

Bereid ondertussen de frambozensaus door de frambozen (250 g), de suiker (50 g) en het citroensap aan de kook te brengen in een steelpannetje. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer met een staafmixer, schenk door een zeef en duw aan met de bolle kant van een lepel. Laat iets afkoelen.

Serveer de scones met de frambozensaus.

Extra lekker?

Extra lekker en traditioneel ook met clotted cream!

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.