Het recept voor heerlijke scones. Voor bij de high tea of gewoon omdat het kan!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal eventueel de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Meng bloem (250 g), bakpoeder (2 tl), suiker (2 tl) en zout (snufje) goed door elkaar.
Roer het ei (1 stuks) en eiwit (1 stuks) door de melk (150 ml) en meng dit met het bloemmengsel. Kneed er samen met de boter (50 g) een mooi sconesdeeg van.
Rol het scones deeg uit tot 1 cm dikte en steek er rondjes uit, leg deze op de bakplaat en bestrijk de scones met eiwit (1 stuks).
Bak de scones in ongeveer 20 minuten gaar.
Klop eerst de slagroom (125 ml) met de mixer met garden lobbig. Meng hierna de mascarpone (125 ml) er rustig door met spatel of met de mixer op de laagste stand.
Klop de slagroom en de mascarpone niet te hard op, anders wordt de clotted cream te dun.
Serveer de scones met clotted cream en aardbeienjam.
Serveer de scones eens met lemon curd. Ook erg lekker!
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.