Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Scones met clotted cream

Het recept voor heerlijke scones. Voor bij de high tea of gewoon omdat het kan!

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 stuks

Scones deeg maken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Haal eventueel de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 250 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 2 tl suiker

    • Snufje zout

    Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout goed door elkaar.

  3. Stap 3

    • 1 ei

    • 1 eiwit

    • 150 ml melk

    • 50 g boter (koud)

    Roer 1 ei en 1 eiwit door de melk en meng dit met het bloemmengsel. Kneed er samen met de boter een mooi scones deeg van.

  4. Stap 4

    • 1 eiwit

    Rol het scones deeg uit tot 1 cm dikte en steek er rondjes uit, leg deze op de bakplaat en bestrijk de scones met eiwit.

  5. Stap 5

    Bak de scones in ongeveer 20 minuten gaar.

Clotted cream maken

  1. Stap 6

    • 125 ml mascarpone

    • 125 ml slagroom

    Klop eerst de slagroom met de mixer met garden lobbig. Meng hierna de mascarpone er rustig door met spatel of met de mixer op de laagste stand.

    Klop de slagroom en de mascarpone niet te hard op anders wordt de clotted cream te dun.

  2. Stap 7

    • Aardbeienjam

    Serveer de scones met clotted cream en jam.

    Lemon curd

    Serveer de scones eens met lemon curd. Ook erg lekker!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.