Roomsoesjes, wie kent ze niet? Wist je dat je heel gemakkelijk zelf soesjes kan maken, met dit recept voor soesjes verras je niet alleen jezelf maar ook anderen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven) en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Verhit in een middelgrote pan het water (250 ml) en de boter (125 g). Doe dit al roerend, tot de boter is gesmolten. Breng het mengsel aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de bloem (150 g) toe. Roer met een houten lepel totdat het mengsel loskomt van de zijkanten en een bal vormt.
Doe het deeg in een kom en mix de eieren (4 stuks) één voor één met een mixer door het beslag. Blijf kloppen tot het dik en glanzend is.
Schep het deeg in een spuitzak met een grote (2 cm) ronde spuitmond. Spuit rondjes (3-4 cm) op het bakpapier en laat hierbij minimaal 5 cm tussenruimte vrij.
Bak de soesjes in 30 minuten gaar. Verwissel halverwege de bovenste en onderste bakplaat met elkaar en bak tot de soesjes goudbruin zijn. Laat de soesjes na het bakken helemaal afkoelen.
Voor de slagroomvulling klop je de slagroom (400 ml), Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta (1 tl) en basterdsuiker (75 g) stijf. Schep het mengsel in een spuitzak met een klein rond (vul)spuitmondje en leg de spuitzak in de koelkast totdat je klaar bent de soesjes te vullen.
Wil je de soesjes serveren? Vul de soesjes dan met behulp van een spuitmondje via de onderkant of snijd de soesjes doormidden en maak toefjes. Bestuif ze met poedersuiker en leg op een mooi plateau.