Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Romige vanillesoesjes

Romige vanillesoesjes

Dit recept is van: Taylor & Colledge

  1. Vanillesoesjes maken
Item 1 of 1
Romige vanillesoesjes
info
Benodigdheden
Stappen

Roomsoesjes, wie kent ze niet? Wist je dat je heel gemakkelijk zelf soesjes kan maken, met dit recept voor soesjes verras je niet alleen jezelf maar ook anderen!

70 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
High teaSoezenZoete receptenVanille

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Water
    250 ml
    Water
  • Boter
    125 g (gram)
    Boter
  • Bloem
    150 g (gram)
    Bloem
  • Ei (groot)
    4 Stuk(s)
    Ei (groot)

 

  • Slagroom (ongezoet)
    400 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta
    1 tl (theelepels)
    Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta
  • Basterdsuiker
    75 g (gram)
    Basterdsuiker
  • Poedersuiker
    null naar smaak
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    2 Stuk(s)
    Bakplaat met bakpapier
  •  
    Middelgrote pan
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Kom (bolvorm)
    Kom (bolvorm)
  • Garde of spatel
    Garde of spatel
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven) en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Soezendeeg bereiden

Verhit in een middelgrote pan het water (250 ml) en de boter (125 g). Doe dit al roerend, tot de boter is gesmolten. Breng het mengsel aan de kook.

Haal de pan van het vuur en voeg de bloem (150 g) toe. Roer met een houten lepel totdat het mengsel loskomt van de zijkanten en een bal vormt.

Doe het deeg in een kom en mix de eieren (4 stuks) één voor één met een mixer door het beslag. Blijf kloppen tot het dik en glanzend is.

Schep het deeg in een spuitzak met een grote (2 cm) ronde spuitmond. Spuit rondjes (3-4 cm) op het bakpapier en laat hierbij minimaal 5 cm tussenruimte vrij.

3. Soezen bakken

Bak de soesjes in 30 minuten gaar. Verwissel halverwege de bovenste en onderste bakplaat met elkaar en bak tot de soesjes goudbruin zijn. Laat de soesjes na het bakken helemaal afkoelen.

4. Slagroom vulling maken

Voor de slagroomvulling klop je de slagroom (400 ml), Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta (1 tl) en basterdsuiker (75 g) stijf. Schep het mengsel in een spuitzak met een klein rond (vul)spuitmondje en leg de spuitzak in de koelkast totdat je klaar bent de soesjes te vullen.

5. Soesjes serveren

Wil je de soesjes serveren? Vul de soesjes dan met behulp van een spuitmondje via de onderkant of snijd de soesjes doormidden en maak toefjes. Bestuif ze met poedersuiker en leg op een mooi plateau.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.