🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Romige vanillesoesjes

Romige vanillesoesjes

Dit recept is van: Taylor & Colledge

Vanillesoesjes maken
Romige vanillesoesjes
Info Benodigdheden Stappen

Roomsoesjes, wie kent ze niet? Wist je dat je heel gemakkelijk zelf soesjes kan maken, met dit recept voor soesjes verras je niet alleen jezelf maar ook anderen!

70 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
High tea Soezen Zoete recepten Vanille
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Water
    250 ml
    Water
  • Boter
    125 g (gram)
    Boter
  • Bloem
    150 g (gram)
    Bloem
  • Ei (groot)
    4 Stuk(s)
    Ei (groot)

 

  • Slagroom (ongezoet)
    400 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta
    1 tl (theelepels)
    Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta
  • Basterdsuiker
    75 g (gram)
    Basterdsuiker
  • Poedersuiker
    naar smaak
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    2 Stuk(s)
    Bakplaat met bakpapier
  •  
    Middelgrote pan
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Kom (bolvorm)
    Kom (bolvorm)
  • Garde of spatel
    Garde of spatel
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Zeefje
    Zeefje

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven) en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Soezendeeg bereiden

Verhit in een middelgrote pan het water (250 ml) en de boter (125 g). Doe dit al roerend, tot de boter is gesmolten. Breng het mengsel aan de kook.

Haal de pan van het vuur en voeg de bloem (150 g) toe. Roer met een houten lepel totdat het mengsel loskomt van de zijkanten en een bal vormt.

Doe het deeg in een kom en mix de eieren (4 stuks) één voor één met een mixer door het beslag. Blijf kloppen tot het dik en glanzend is.

Schep het deeg in een spuitzak met een grote (2 cm) ronde spuitmond. Spuit rondjes (3-4 cm) op het bakpapier en laat hierbij minimaal 5 cm tussenruimte vrij.

3. Soezen bakken

Bak de soesjes in 30 minuten gaar. Verwissel halverwege de bovenste en onderste bakplaat met elkaar en bak tot de soesjes goudbruin zijn. Laat de soesjes na het bakken helemaal afkoelen.

4. Slagroom vulling maken

Voor de slagroomvulling klop je de slagroom (400 ml), Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta (1 tl) en basterdsuiker (75 g) stijf. Schep het mengsel in een spuitzak met een klein rond (vul)spuitmondje en leg de spuitzak in de koelkast totdat je klaar bent de soesjes te vullen.

5. Soesjes serveren

Wil je de soesjes serveren? Vul de soesjes dan met behulp van een spuitmondje via de onderkant of snijd de soesjes doormidden en maak toefjes. Bestuif ze met poedersuiker en leg op een mooi plateau.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.