Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Red Velvet Cookies

Zo bak je de heerlijkste Red Velvet cookies met een vleugje cacao en de smaak van vanille vanaf de basis. Altijd een hit bij de koffie!

Bereiden

25 min

Baktijd

15 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

15 koekjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 190 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 1/4 tl cacao

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    • 1/4 tl Dr. Oetker Baksoda

    • Snufje zout

    Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, Backin, Baksoda en het zout door elkaar.

  2. Stap 2

    • 90 g boter (kamertemperatuur)

    • 130 g suiker

    • 90 g ei (kamertemperatuur)

    Klop in een andere kom de boter met suiker tot een lichtgele en gladde massa. Klop de eieren er 1 voor 1 door, voeg een volgend ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.

  3. Stap 3

    • 1/2 el melk (volle)

    • 1/2 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 1 tl citroensap

    • 1 tl Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

    Klop de melk, vanille aroma, citroensap en rode kleurstof door het deeg.

  4. Stap 4

    Klop met de mixer met garden op een lage stand de droge ingrediënten (het bloemmengsel) door het deeg.

  5. Stap 5

    Dek de kom met plasticfolie af en laat het Red Velvet koekjesdeeg 2 uur rusten.

Red Velvet Cookies bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 6

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 7

    Doe de poedersuiker in een kom. Vorm met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).

  3. Stap 8

    Rol de balletjes door de poedersuiker, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de Red Velvet Cookies blijft.

  4. Stap 9

    Bak de Red Velvet Cookies 12 minuten en laat ze 5 minuten uit de oven afkoelen, daarna haal je ze uit de oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.