Zo bak je de heerlijkste Red Velvet cookies met een vleugje cacao en de smaak van vanille vanaf de basis. Altijd een hit bij de koffie!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng in een kom de bloem (190 g), cacaopoeder (1/4 tl), Backin bakpoeder (1 tl), Baksoda (1 tl) en het zout (snufje) door elkaar.
Klop in een andere kom de boter (90 g) met suiker (130 g) tot een lichtgele en gladde massa. Klop de eieren (90 g) er één voor één door, voeg een volgend ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.
Klop de melk (0,5 el), vanille-aroma (0,5 el), citroensap (1 tl ) en rode kleurstof (1 tl) door het deeg.
Klop met de mixer met garden op een lage stand de droge ingrediënten (het bloemmengsel) door het deeg.
Dek de kom met plasticfolie af en laat het Red Velvet-koekjesdeeg 2 uur rusten.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).
Doe de poedersuiker in een kom. Vorm met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).
Rol de balletjes door de poedersuiker, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de Red Velvet cookies blijft.
Bak de Red Velvet cookies 12 minuten, haal ze daarna uit de oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.