Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Rabarbertaart

Rabarbertaart

Dit recept is van: Annet

  1. Rabarbertaart
Item 1 of 1
Rabarbertaart
info
Benodigdheden
Stappen

Bakken met rabarber is leuk en decoratief! Met bladerdeeg maak je vrij makkelijk een betoverend mooie plaattaart met custard en rabarber 'om op te eten'.

25 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
RabarberBladerdeegtaartCustardDecorerenTaartFruittaart receptenZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Custard (bijv. Koopmans)
    12 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    95 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  •  
    350 g
    Rabarber

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Aluminiumfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Maak een custard

Maak de custard eventueel de avond van te voren. Meng eerst de suiker (25 g) met de custardpoeder (12 g Koopmans Custard). Neem een deel van de melk (6 el) en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm de resterende melk (±200 ml) en voeg het custardmengsel - al roerende met een houten lepel - toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook.

Laat de custard nog zo'n 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Laat de custard vervolgens afkoelen op bijvoorbeeld een bord met huishoudfolie er over.

Vanillevla

Als alternatief kun je ook een gewone vanillevla gebruiken.

2. Plaattaart voorbereiden

Verwijder de folie van de plakjes bladerdeeg (1 pak Koopmans Bladerdeeg) en stapel hier 8 van op elkaar. Rol de stapel plakjes uit tot een plak van 20 x 30 centimeter. (A4 formaat) Dit is de bodem van de plaattaart.

Stapel de resterende 2 plakjes op elkaar en rol deze uit tot smalle plak met een lengte van 30 centimeter. Dit zijn de zijkanten van de plaattaart.

Leg de deegplak op een bakplaat met bakpapier. Snijd eventueel de zijkanten recht af. Snijd van de langwerpige deegplak 8 stroken van 1 à 1,5 centimeter.

Maak de zijkanten van de bodem vochtig en plaats deze op de zijkanten van de deegplak. Zo ontstaat er een soort bakje. Herhaal deze stap nogmaals. De zijkant is twee stroken hoog.

3. Rabarbertaart bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C).

Neem een grote kom. Doe de suiker (70 g) en de maizena (20 g) in de kom en roer dit door elkaar. Snijd de rabarber (350 g) in stukjes (de vorm mag je zelf bepalen) en doe deze in de kom. Roer alles goed door elkaar. Zorg dat de rabarber helemaal onder het mengsel van de suiker en de maizena komt te zitten.

Doe de custardvulling op de bodem van de taart. Doe de rabarber in de taart. Maak hier bijvoorbeeld een mooi patroon van.

Strooi de overgebleven suiker en maizena gelijkmatig over de taart en plaats de bakplaat vervolgens in het midden van de oven voor . Bak in totaal in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin maar dek na na 15 minuten de bovenzijde wel af met aluminiumfolie.

Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Meer bakken?

Kijk voor een rabarbertaart variatie op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.