BAK & SPAAR SHOP OFFLINE. Ons magazijn gaat verhuizen, daarom kun je even niet bestellen. 7 juli zijn we weer open!

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Rabarbertaart

Rabarbertaart

Dit recept is van: Annet

Rabarbertaart
Rabarbertaart
Info Benodigdheden Stappen

Bakken met rabarber is leuk en decoratief! Met bladerdeeg maak je vrij makkelijk een betoverend mooie plaattaart met custard en rabarber 'om op te eten'.

25 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Rabarber Bladerdeegtaart Custard Decoreren Taart Fruittaart recepten Zomer

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Custard (bijv. Koopmans)
    12 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    95 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  •  
    350 g
    Rabarber

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Aluminiumfolie

Stappen

1. Maak een custard

Maak de custard eventueel de avond van te voren. Meng eerst de suiker (25 g) met de custardpoeder (12 g Koopmans Custard). Neem een deel van de melk (6 el) en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm de resterende melk (±200 ml) en voeg het custardmengsel - al roerende met een houten lepel - toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook.

Laat de custard nog zo'n 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Laat de custard vervolgens afkoelen op bijvoorbeeld een bord met huishoudfolie er over.

Vanillevla

Als alternatief kun je ook een gewone vanillevla gebruiken.

2. Plaattaart voorbereiden

Verwijder de folie van de plakjes bladerdeeg (1 pak Koopmans Bladerdeeg) en stapel hier 8 van op elkaar. Rol de stapel plakjes uit tot een plak van 20 x 30 centimeter. (A4 formaat) Dit is de bodem van de plaattaart.

Stapel de resterende 2 plakjes op elkaar en rol deze uit tot smalle plak met een lengte van 30 centimeter. Dit zijn de zijkanten van de plaattaart.

Leg de deegplak op een bakplaat met bakpapier. Snijd eventueel de zijkanten recht af. Snijd van de langwerpige deegplak 8 stroken van 1 à 1,5 centimeter.

Maak de zijkanten van de bodem vochtig en plaats deze op de zijkanten van de deegplak. Zo ontstaat er een soort bakje. Herhaal deze stap nogmaals. De zijkant is twee stroken hoog.

3. Rabarbertaart bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C).

Neem een grote kom. Doe de suiker (70 g) en de maizena (20 g) in de kom en roer dit door elkaar. Snijd de rabarber (350 g) in stukjes (de vorm mag je zelf bepalen) en doe deze in de kom. Roer alles goed door elkaar. Zorg dat de rabarber helemaal onder het mengsel van de suiker en de maizena komt te zitten.

Doe de custardvulling op de bodem van de taart. Doe de rabarber in de taart. Maak hier bijvoorbeeld een mooi patroon van.

Strooi de overgebleven suiker en maizena gelijkmatig over de taart en plaats de bakplaat vervolgens in het midden van de oven voor . Bak in totaal in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin maar dek na na 15 minuten de bovenzijde wel af met aluminiumfolie.

Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Meer bakken?

Kijk voor een rabarbertaart variatie op DeLeuksteTaartenShop.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.