Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Quiche met spinazie en zalm

Quiche met spinazie en zalm

Dit recept is van: Danna

  1. Spinazie zalm quiche
Item 1 of 1
Quiche met spinazie en zalm
info
Benodigdheden
Stappen

Spinazie en zalm, die combinatie is altijd lekker en zeker in een 'pie'. Met het recept van Danna maak je een verse quiche, lekker als avondmaaltijd of als lunch!

20 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
SpinazieHartige receptenZalmQuiche

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Spinazie
    100 g
    Spinazie
  • Prei
    0.25 Stuk(s)
    Prei
  • Zalmfilet
    200 g
    Zalmfilet

 

  • Dille (naar smaak)
    Dille (naar smaak)
  • Citroenrasp
    2 tl (theelepels)
    Citroenrasp
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    150 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Wok

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Kook wat eieren (2 stuks) hard.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C ).

Ontdooi de 5 plakjes bladerdeeg (Koopmans Bladerdeeg Roomboter) en vet de taartvorm in met wat boter of bakspray.

2. Zalmquiche maken

Bedek de taartvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in. Roerbak de spinazie (100 g) in een wok en laat goed uitlekken. Leg de spinazie en de dun gesneden en gewassen preiringetjes (1/4 prei) op het bladerdeeg.

Leg daar bovenop de in dunne plakken gesneden zalm (200 g).

3. Saus voor quiche maken

Snij de gekookte eieren in partjes.

Doe de melk (150 ml), eieren (3 stuks), citroenrasp (2 tl) en dille naar smaak in de maatbeker (of hoge beslagkom). Mix alle ingrediënten met een mixer of garde totdat je een gladde saus krijgt. Giet de saus in de vorm en leg de partjes ei in de saus.

4. Zalmquiche bakken

Bak de quiche met zalm en spinazie in 30 minuten gaar en goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.