Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Zalm en spinazie pie

Spinazie en zalm, die combinatie is altijd lekker en zeker in een pie. Met het recept van Danna maak je een verse quiche, lekker als maaltijd of lunch.

Bereiden

20 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • Pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg en vet de taartvorm in met wat boter of bakspray.

Zalm quiche maken

  1. Stap 3

    Bedek de taartvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in.

  2. Stap 4

    • 100 g spinazie

    Roerbak de spinazie in een wok en laat goed uitlekken.

  3. Stap 5

    • ¼ prei (in dunne ringen)

    Leg de spinazie en de dun gesneden en gewassen preiringetjes op het bladerdeeg.

  4. Stap 6

    • 200 g zalm (filet)

    Leg daar bovenop de in dunne plakken gesneden zalm.

Saus voor quiche maken

  1. Stap 7

    • 2 tl citroen (rasp van de schil)

    • (naar smaak)

    • 3 eieren

    • 150 ml melk

    Doe de melk, eieren, sausmix en dille in een hoge beslagkom of maatbeker.

  2. Stap 8

    Mix alle ingrediënten met een mixer of garde totdat je een gladde saus krijgt.

  3. Stap 9

    • 2 eieren (hardgekookt en in plakjes gesneden)

    Giet de saus in de vorm en leg de partjes ei in de saus.

Zalm quiche bakken

  1. Stap 10

    Bak de quiche met zalm en spinazie in 30 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.