Spinazie en zalm, die combinatie is altijd lekker en zeker in een 'pie'. Met het recept van Danna maak je een verse quiche, lekker als avondmaaltijd of als lunch!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Kook wat eieren (2 stuks) hard.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C ).
Ontdooi de 5 plakjes bladerdeeg (Koopmans Bladerdeeg Roomboter) en vet de taartvorm in met wat boter of bakspray.
Bedek de taartvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in. Roerbak de spinazie (100 g) in een wok en laat goed uitlekken. Leg de spinazie en de dun gesneden en gewassen preiringetjes (1/4 prei) op het bladerdeeg.
Leg daar bovenop de in dunne plakken gesneden zalm (200 g).
Snij de gekookte eieren in partjes.
Doe de melk (150 ml), eieren (3 stuks), citroenrasp (2 tl) en dille naar smaak in de maatbeker (of hoge beslagkom). Mix alle ingrediënten met een mixer of garde totdat je een gladde saus krijgt. Giet de saus in de vorm en leg de partjes ei in de saus.
Bak de quiche met zalm en spinazie in 30 minuten gaar en goudbruin.