Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Quiche Lorraine

Quiche Loraine is de bekendste hartige taart met spekjes, kaas en room. Deze klassieker bak je zo helemaal zelf.

Bereiden

15 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200/ Hetelucht 180

  1. Stap 1

    Verwarm de oven.

  2. Stap 2

    • 7 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. Stap 3

    • 1 el bloem (of paneermeel)

    Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. En bestrooi de bladerdeegbodem met een eetlepel bloem (zo blijft de bodem stevig).

Quiche Lorraine bakken

  1. Stap 4

    • 4 eieren

    • 250 g geraspte kaas

    Klop de eieren schuimig en roer er de kaas door.

  2. Stap 5

    • 250 ml room

    Verwarm de room (niet laten koken) en klop dit door het ei-kaasmengsel.

  3. Stap 6

    • 100 g onbijtspek (in blokjes gesneden)

    Verdeel het ontbijtspek over de bodem en schenk er dan het ei-kaasmengsel over.

  4. Stap 7

    Bak de quiche in ± 50 minuten mooi bruin en gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.