Quiche Lorraine is de bekendste hartige taart met spekjes, kaas en room. Deze klassieker bak je zo helemaal zelf!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Ontdooi Koopmans Bladerdeeg (7 plakjes) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bladerdeegbodem met wat bloem (1 el). Zo blijft de bodem stevig.
In plaats van bloem kun je ook wat paneermeel gebruiken.
In plaats van een springvorm kun je ook een quichevorm gebruiken.
Klop de eieren (4 stuks) schuimig en roer de geraspte kaas (250 g) erdoor.
Verwarm de room (250 ml, niet laten koken) en klop dit door het ei-kaasmengsel.
Snijd het ontbijtspek (100 g) in blokjes en verdeel het over de bodem. Schenk er dan het ei-kaasmengsel over.
Bak de quiche in ± 50 minuten mooi bruin en gaar.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.