Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Dit recept is van: Koopmans

  1. quiche lorraine
Item 1 of 1
Quiche Lorraine
info
Benodigdheden
Stappen

Quiche Lorraine is de bekendste hartige taart met spekjes, kaas en room. Deze klassieker bak je zo helemaal zelf!

15 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
KaasSpekjesBladerdeegRoomHartige receptenBrunchPasenQuicheThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    7 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Bloem
    1 el (eetlepels)
    Bloem
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Geraspte kaas
    250 g
    Geraspte kaas
  • Room
    250 ml
    Room
  • Ontbijtspek
    100 g
    Ontbijtspek

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø26 cm
    Springvorm Ø26 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Ontdooi Koopmans Bladerdeeg (7 plakjes) volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bladerdeegbodem met wat bloem (1 el). Zo blijft de bodem stevig.

Paneermeel

In plaats van bloem kun je ook wat paneermeel gebruiken.

Quichevorm

In plaats van een springvorm kun je ook een quichevorm gebruiken.

2. Quiche Lorraine bakken

Klop de eieren (4 stuks) schuimig en roer de geraspte kaas (250 g) erdoor.

Verwarm de room (250 ml, niet laten koken) en klop dit door het ei-kaasmengsel.

Snijd het ontbijtspek (100 g) in blokjes en verdeel het over de bodem. Schenk er dan het ei-kaasmengsel over.

Bak de quiche in ± 50 minuten mooi bruin en gaar.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.