Pistache-frambozen trifle is een fris dessert met romige lagen en een mooie kleurcombinatie. De zachte room, het fruit en de pistache zorgen samen voor een volle, nootachtige smaak met lichte frisheid van de frambozen. Ideaal als nagerecht als je iets feestelijks op tafel wil zetten zonder ingewikkelde bereiding.
In dit trifle recept bouw je het dessert in glazen. Begin met stukjes cake of koek, lepel er pistacheroom over en voeg frambozen toe. Herhaal de laagjes tot je glas gevuld is. Zo voelt trifle maken overzichtelijk en krijg je een strak resultaat met duidelijke lagen.
Serveer de pistache-frambozen trifle goed gekoeld. Werk af met fijngehakte pistachenoten en wat extra frambozen bovenop. Zet de glazen vlak voor het serveren op tafel, dan blijft de bovenlaag mooi en fris.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Maal het grootste gedeelte van de pistachenootjes (100 g) fijn en zet apart. Neem het pannetje van het vuur en roer de bodemmix (uit het pak MonChoutaart) en de helft van de pistachenootjes door de gesmolten boter.
Verdeel het mengsel over de bodempjes van de glaasjes en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bewaar de andere helft van de kruimelbodem voor later. Zet de glaasjes ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop de MonChou® (200 g, op kamertemperatuur) met een mixer op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml, op kamertemperatuur) en de taartmix toe en klop op middelhoge stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop met de mixer op middelhoge stand in 1½ minuut tot een luchtig mengsel.
Verdeel de helft van het taartmengsel over de bodempjes van de glaasjes. Snijd de frambozen (1 bakje) doormidden en maak een laagje in ieder glaasje. Druk ze tegen de zijkant voor een mooi effect.
Sluit deze laag af met de rest van de kruimelbodem en wat pistachenootjes. Verdeel daarna de rest van het taartmengsel over de glaasjes. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.