Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pistache frambozen trifle

Pistache frambozen trifle

Dit recept is van: Annet

  1. Pistache frambozen trifle
Item 1 of 1
Pistache frambozen trifle
info
Benodigdheden
Stappen

Zin in een dessert dat er prachtig uitziet én heerlijk smaakt? Deze Pistache Framboos Trifle is precies wat je zoekt! Romige MonChou, knapperige pistachenoten en frisse frambozen zorgen samen voor een onweerstaanbare combinatie.

Laagje voor laagje bouw je een toetje op dat niet alleen lekker is, maar ook indruk maakt. Van de kruimelige pistachebodem tot de fluweelzachte room en sappige frambozen – deze trifle is genieten met een hoofdletter G. Makkelijk te maken, moeilijk te weerstaan!

20 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
6-8Porties
Zoete receptenFrambozenMonChouZonder ovenDessertsRood fruit

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • MonChou®
    2 Pakje(s)
    MonChou®
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Boter
    70 g (gram)
    Boter

 

  • Water
    100 ml
    Water
  • Pistachenoten
    100 g (gram)
    Pistachenoten
  • Frambozen
    125 g (gram)
    Frambozen

Keukenspullen

  • Kleine toetjes glazen
    8 Stuk(s)
    Kleine toetjes glazen
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Pistache toetje - 1 >
  2. Pistache toetje - 2>
  3. Pistache toetje - 3>
Item 1 of 3

1. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (70 g) in een pannetje. Maal het grootste gedeelte van de pistachenootjes (100 g) fijn en zet apart. Neem het pannetje van het vuur en roer de bodemmix (uit het pak MonChoutaart) en de helft van de pistachenootjes door de gesmolten boter.

  1. Pistache toetje - 4>
Item 1 of 1

2.

Verdeel het mengsel over de bodempjes van de glaasjes en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bewaar de andere helft van de kruimelbodem voor later. Zet de glaasjes ca. 10 minuten in de koelkast.

  1. Pistachetoetje - 5>
Item 1 of 1

3. Roomlaag maken

Klop de MonChou® (200 g, op kamertemperatuur) met een mixer op de hoogste stand in 1 minuut glad. Voeg het water (100 ml, op kamertemperatuur) en de taartmix toe en klop op middelhoge stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop met de mixer op middelhoge stand in 1½ minuut tot een luchtig mengsel.

  1. Pistachetoetje - 6>
  2. Pistachetoetje - 7>
  3. Pistachetoetje - 8>
  4. Pistachetoetje - 9 >
Item 1 of 4

4. Trifle opbouwen

Verdeel de helft van het taartmengsel over de bodempjes van de glaasjes. Snijd de frambozen (1 bakje) doormidden en maak een laagje in ieder glaasje. Druk ze tegen de zijkant voor een mooi effect.

Sluit deze laag af met de rest van de kruimelbodem en wat pistachenootjes. Verdeel daarna de rest van het taartmengsel over de glaasjes. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.