Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pasteitje met Nutella® en banaan

Pasteitje met Nutella® en banaan

Dit recept is van: Danna

  1. pasteitje met nutella en banaan
Item 1 of 1
Pasteitje met Nutella® en banaan
info
Benodigdheden
Stappen

Bladerdeeg, Nutella® en banaan? Hou me vast, ik kom eraan! Zo maak je je eigen bladerdeegtaartje: als een echt lekker pasteitje met chocolade en fruit.

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
BladerdeegNutellaBanaanBladerdeegtaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    10 plakjes
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Ei (losgeklopt)
    1 null
    Ei (losgeklopt)
  • Chocoladepasta
    Chocoladepasta
  • Banaan
    1 null
    Banaan
  • Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
    Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Uitsteekvormen rond (Ø 8cm en Ø 6cm)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg (10 stuks) en verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C).

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

    1. bladerdeeg pasteibodempjes>
    2. Bladerdeeg pasteitjes bodem2>
    Item 1 of 2

    2. Bladerdeeg pasteitjes bakken

    Druk met de steker van 8 cm 8 rondjes uit het deeg, leg deze 8 rondjes op een bord en laat ze even opstijven in de koelkast. Rol het overgebleven bladerdeeg uit met een deegroller en steek er nog eens 4 rondjes uit.

    Leg de 4 rondjes op een bakplaat met bakpapier en maak ze een heel klein beetje nat met water.

    Haal de andere rondjes uit de koeling en steek hier uit het midden een rondje van 6 cm. Leg de ringen op de rondjes en maak deze weer een beetje nat met water.

    Herhaal deze voorgaande stap zodat je 2 ringen krijgt die op de rondjes liggen, 4 van de middelste rondjes kun je ook op het bakpapier leggen, maar los, want dit worden de dekseltjes.

    Prik met een vork heel veel gaatjes in de bodem (dus NIET in de ringen die op de rondjes liggen!) zodat deze niet omhoog komt en er straks een mooi bakje ontstaat.

    Klop het ei los en bestrijk de ringen heel dun met wat ei.

    Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten tot ze gaar, gerezen en goudbruin zijn.

    Geen uitstekers?

    In plaats van uitstekers kun je ook 2 glazen met een verschillende diameter gebruiken.

      Item 1 of 1

      3. Pasteitjes vullen

      Laat de pasteitjes een klein beetje afkoelen en schep er dan royaal Nutella® in.

      Schil en snijd de banaan in 4 stukken en druk deze in de Nutella®. Natuurlijk kun je gebakjes ook nog versieren met strooisels!

      Bakken.nl

      Over ons

      Algemene voorwaarden

      Privacybeleid

      Cookiebeleid

      Compliance

      Nieuwsbrief

      Klantenservice

      Contact

      Veelgestelde vragen

      Sociale media

      Instagram

      Facebook

      Pinterest

      © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.