Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Panna cotta met gebakken appeltjes

Panna cotta met gebakken appeltjes

Dit recept is van: Cathy

  1. Panna Cotta met appeltjes W
Item 1 of 1
Panna cotta met gebakken appeltjes
info
Benodigdheden
Stappen

Maak deze heerlijk romige vanille panna cotta met gebakken appeltjes. Met Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta geef je, je desserts heel gemakkelijk een natuurlijke vanillesmaak, zonder dat het beslag dunner wordt! De frisse gebakken appeltjes maken dit toetje helemaal af.

15 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
4-6Porties
DessertsVanille

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    110 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Griekse yoghurt
    350 g
    Griekse yoghurt
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Garde
    Garde
  • Schaaltje(s)
    6 null
    Schaaltje(s)
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Steelpan
    Steelpan
  • Schaal
    Schaal

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Panna cotta maken

Leg de blaadjes gelatine (4 stuks) in een schaaltje met koud water. Zet 4-6 schaaltjes of een siliconen muffinvorm klaar om de panna cotta in te gieten.

Verwarm in een steelpan de slagroom (250 ml) met de suiker (90 g) en de vanillepasta (1 tl). Blijf roeren en zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur.

Knijp een blaadjes gelatine uit en roer deze goed door de warme slagroom. Herhaal dit met alle blaadjes gelatine.

Roer de Griekse yoghurt (350 g) los in een schaal. Voeg het warme slagroommengsel toe en roer met een garde tot een egaal mengsel.

2. Panna cotta serveren

Verdeel het mengsel over de schaaltjes of de siliconen muffinvorm. En zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd de appels (2 stuks) in blokjes en meng met het kaneel (1 tl) en suiker (20 g).

Verwarm in de koekenpan wat olie of boter. Bak op middelhoog vuur de appelblokjes zachter en bruin.

Stort vlak voor serveren de afgekoelde panna cotta uit de siliconen muffinvorm op een bordje en verdeel de appeltjes erover. Of verdeel de appelblokjes over de schaaltjes met panna cotta.

Tip

Tip: om de Panna Cotta mooi te storten uit de siliconen muffinvorm zet je deze eerst een uur in de vriezer. Haal de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort ze op een bordje en laat ze even ontdooien.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.