Maak deze heerlijk romige vanille panna cotta met gebakken appeltjes. Met Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta geef je, je desserts heel gemakkelijk een natuurlijke vanillesmaak, zonder dat het beslag dunner wordt! De frisse gebakken appeltjes maken dit toetje helemaal af.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg de blaadjes gelatine (4 stuks) in een schaaltje met koud water. Zet 4-6 schaaltjes of een siliconen muffinvorm klaar om de panna cotta in te gieten.
Verwarm in een steelpan de slagroom (250 ml) met de suiker (90 g) en de vanillepasta (1 tl). Blijf roeren en zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur.
Knijp een blaadjes gelatine uit en roer deze goed door de warme slagroom. Herhaal dit met alle blaadjes gelatine.
Roer de Griekse yoghurt (350 g) los in een schaal. Voeg het warme slagroommengsel toe en roer met een garde tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de schaaltjes of de siliconen muffinvorm. En zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Snijd de appels (2 stuks) in blokjes en meng met het kaneel (1 tl) en suiker (20 g).
Verwarm in de koekenpan wat olie of boter. Bak op middelhoog vuur de appelblokjes zachter en bruin.
Stort vlak voor serveren de afgekoelde panna cotta uit de siliconen muffinvorm op een bordje en verdeel de appeltjes erover. Of verdeel de appelblokjes over de schaaltjes met panna cotta.
Tip: om de Panna Cotta mooi te storten uit de siliconen muffinvorm zet je deze eerst een uur in de vriezer. Haal de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort ze op een bordje en laat ze even ontdooien.