Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Panna cotta met gebakken appeltjes

Maak deze heerlijk romige vanille panna cotta met gebakken appeltjes. Met Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta geef je, je desserts heel gemakkelijk een natuurlijke vanillesmaak, zonder dat het beslag dunner wordt! De frisse gebakken appeltjes maken dit toetje helemaal af.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4-6 porties

Panna cotta maken

  1. Stap 1

    • 4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water. Zet 4-6 schaaltjes of een siliconen muffinvorm klaar om de panna cotta in te gieten.

  2. Stap 2

    • 250 ml slagroom

    • 90 g suiker

    • 1 tl Dr Oetker Bourbon-Vanillepasta

    Verwarm in een steelpan de slagroom met de suiker en de vanillepasta. Blijf roeren en zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur.

  3. Stap 3

    Knijp een blaadjes gelatine uit en roer deze goed door de warme slagroom. Herhaal dit met alle blaadjes gelatine.

  4. Stap 4

    • 350 g Griekse yoghurt

    Roer de Skyr of Griekse yoghurt los in een schaal. Voeg het warme slagroommengsel toe en roer met een garde tot een egaal mengsel.

Panna cotta serveren

  1. Stap 5

    Verdeel het mengsel over de schaaltjes of de siliconen muffinvorm. En zet minimaal 2 uur in de koelkast.

  2. Stap 6

    • 2 appels (scheutje)

    • 1 tl kaneel

    • 20 g suiker

    Snijd de appels in blokjes en meng met het kaneel en suiker.

  3. Stap 7

    Verwarm in de koekenpan wat olie of boter. Bak op middelhoog vuur de appelblokjes zachter en bruin.

  4. Stap 8

    Stort vlak voor serveren de afgekoelde panna cotta uit de siliconen muffinvorm op een bordje en verdeel de appeltjes erover. Of verdeel de appelblokjes over de schaaltjes met panna cotta.

    TIP!

    Tip: om de Panna Cotta mooi te storten uit de siliconen muffin vorm zet je deze eerst een uur in de vriezer. Haal de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort ze op een bordje en laat ze even ontdooien.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.