🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Panna cotta met gebakken appeltjes

Panna cotta met gebakken appeltjes

Dit recept is van: Cathy

Panna Cotta met appeltjes W
Panna cotta met gebakken appeltjes
Info Benodigdheden Stappen

Maak deze heerlijk romige vanille panna cotta met gebakken appeltjes. Met Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta geef je, je desserts heel gemakkelijk een natuurlijke vanillesmaak, zonder dat het beslag dunner wordt! De frisse gebakken appeltjes maken dit toetje helemaal af.

15 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4-6 Porties
Desserts Vanille
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    110 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Griekse yoghurt
    350 g
    Griekse yoghurt
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Garde
    Garde
  • Schaaltje(s)
    6
    Schaaltje(s)
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Steelpan
    Steelpan
  • Schaal
    Schaal

Stappen

1. Panna cotta maken

Leg de blaadjes gelatine (4 stuks) in een schaaltje met koud water. Zet 4-6 schaaltjes of een siliconen muffinvorm klaar om de panna cotta in te gieten.

Verwarm in een steelpan de slagroom (250 ml) met de suiker (90 g) en de vanillepasta (1 tl). Blijf roeren en zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur.

Knijp een blaadjes gelatine uit en roer deze goed door de warme slagroom. Herhaal dit met alle blaadjes gelatine.

Roer de Griekse yoghurt (350 g) los in een schaal. Voeg het warme slagroommengsel toe en roer met een garde tot een egaal mengsel.

2. Panna cotta serveren

Verdeel het mengsel over de schaaltjes of de siliconen muffinvorm. En zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd de appels (2 stuks) in blokjes en meng met het kaneel (1 tl) en suiker (20 g).

Verwarm in de koekenpan wat olie of boter. Bak op middelhoog vuur de appelblokjes zachter en bruin.

Stort vlak voor serveren de afgekoelde panna cotta uit de siliconen muffinvorm op een bordje en verdeel de appeltjes erover. Of verdeel de appelblokjes over de schaaltjes met panna cotta.

Tip

Tip: om de Panna Cotta mooi te storten uit de siliconen muffinvorm zet je deze eerst een uur in de vriezer. Haal de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort ze op een bordje en laat ze even ontdooien.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.