🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Panna cotta met gebakken appeltjes

Panna cotta met gebakken appeltjes

Dit recept is van: Cathy

Panna Cotta met appeltjes W

Panna cotta met gebakken appeltjes

Info Benodigdheden Stappen

Maak deze heerlijk romige vanille panna cotta met gebakken appeltjes. Met Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta geef je, je desserts heel gemakkelijk een natuurlijke vanillesmaak, zonder dat het beslag dunner wordt! De frisse gebakken appeltjes maken dit toetje helemaal af.

15 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4-6 Porties
Toetjes Vanille
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
    Bekijk in de shop
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    110 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille Bourbon Pasta (Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille Bourbon Pasta (Dr. Oetker)

 

  •  
    350 g (gram)
    Griekse yoghurt
  •  
    2 stuks
    Appel
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Garde
    Garde
    Bekijk in de shop
  •  
    6
    Schaaltje
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Schaal

Stappen

1. Panna cotta maken

Leg de blaadjes gelatine (4 stuks) in een schaaltje met koud water. Zet 4-6 schaaltjes of een siliconen muffinvorm klaar om de panna cotta in te gieten.

Verwarm in een steelpan de slagroom (250 ml) met de suiker (90 g) en de vanillepasta (1 tl). Blijf roeren en zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur.

Knijp een blaadjes gelatine uit en roer deze goed door de warme slagroom. Herhaal dit met alle blaadjes gelatine.

Roer de Griekse yoghurt (350 g) los in een schaal. Voeg het warme slagroommengsel toe en roer met een garde tot een egaal mengsel.

2. Panna cotta serveren

Verdeel het mengsel over de schaaltjes of de siliconen muffinvorm. En zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd de appels (2 stuks) in blokjes en meng met het kaneel (1 tl) en suiker (20 g).

Verwarm in de koekenpan wat olie of boter. Bak op middelhoog vuur de appelblokjes zachter en bruin.

Stort vlak voor serveren de afgekoelde panna cotta uit de siliconen muffinvorm op een bordje en verdeel de appeltjes erover. Of verdeel de appelblokjes over de schaaltjes met panna cotta.

Tip

Tip: om de Panna Cotta mooi te storten uit de siliconen muffinvorm zet je deze eerst een uur in de vriezer. Haal de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort ze op een bordje en laat ze even ontdooien.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.