Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake stroopwafeltaart met romige vulling

Een taart met een brosse kruimelbodem met daarop een romige stroopwafelvulling en gedecoreerd met stukjes stroopwafel.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.

  2. Stap 2

    • 70 g margarine (of boter)

    Smelt de margarine in een pannetje, neem de pan van het vuur en voeg de inhoud van het zakje kruimelmix toe. Hak twee stroopwafels fijn en meng deze door de bodemmix. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk, met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, gelijkmatig aan.

MonChou taart bereiden

  1. Stap 3

    • 2 stroopwafels

    Hak twee stroopwafels fijn en meng deze door de bodemmix. Bekleed de bodem met het mengsel.

  2. Stap 4

    • 200 g MonChou (2 wikkels op kamertemperatuur)

    • 3 el schenkstroop

    • 100 ml water (kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou in 1 minuut glad, voeg hierna het water, drie eetlepels schenkstroop en de taartmix toe en mix tot een gladde massa.

  3. Stap 5

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop in 1,5 minuut tot een egale massa.

  4. Stap 6

    Giet dit MonChou mengsel over de bodem laat 2 uur opstijven.

Serveren

  1. Stap 7

    Garneer de taart naar eigen inzicht met twee stroopwafels. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.