Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChoutaart met witte chocolade en frambozen

MonChoutaart met witte chocolade en frambozen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. MonChoutaart met witte chocolade en frambozen
Item 1 of 1
MonChoutaart met witte chocolade en frambozen
info
Benodigdheden
Stappen

Zoete witte chocolade en friszure frambozen. Een heerlijke smaakvariatie op de bekende MonChoutaart!

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeFrambozenMonChouZonder ovenTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen

 

  • Frambozen
    150 g
    Frambozen
  • MonChou®
    200 g
    MonChou®
  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Staafmixer
  • Zeefje
    Zeefje
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. monchoutaart-wittechoco-frambozen-boter>
  2. monchoutaart-wittechoco-frambozen-kruimelmix>
  3. monchoutaart-wittechoco-frambozen-kruimelbodem>
Item 1 of 3

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

  1. monchoutaart-wittechoco-frambozen-wittechoco>
  2. monchoutaart-wittechoco-frambozen-frambozen>
  3. monchoutaart-wittechoco-frambozen-monchoumengsel>
  4. monchoutaart-wittechoco-frambozen-citroen>
  5. monchoutaart-wittechoco-frambozen-swirl>
Item 1 of 5

2. MonChoutaart met witte chocolade maken

Smelt de witte chocolade (200 g) au bain-marie en laat afkoelen. Zorg ervoor dat het nog wel vloeibaar blijft.

Pers het sap uit van de citroen (1 stuks).

Pureer met een staafmixer de frambozen (150 g). Zeef het frambozenmengsel en zet het koel tot gebruik.

Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden glad. Voeg het water (100 ml) en de Dr. Oetker MonChoutaart taartmix (1 pak) hieraan toe. Mix dit kort op de hoogste stand tot een egale MonChoutaartvulling.

Voeg de slagroom (250 ml) aan het MonChoutaartmengsel toe en mix op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. Voeg tot slot de witte chocolade en het sap van de citroen toe en roer voorzichtig door.

Verdeel het mengsel over de bodem, schep het frambozenmengsel eroverheen en maak met behulp van een prikker een swirl-effect in jouw eigen MonChoutaart met witte chocolade!

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.