Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met witte chocolade en frambozen

Zoete witte chocolade en friszure frambozen. Een heerlijke smaak variatie voor de bekende MonChoutaart.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Witte chocolade MonChoutaart maken

  1. Stap 3

    • 200 g witte chocolade

    Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Zorg ervoor dat het nog wel vloeibaar blijft.

  2. Stap 4

    • 1 citroen

    Pers het sap uit van de citroen.

  3. Stap 5

    • 150 g frambozen

    Pureer met een staafmixer de frambozen. Zeef het frambozenmengsel en zet het koel tot gebruik.

  4. Stap 6

    • 200 g MonChou

    • 100 water

    Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden glad. Voeg het water en de taartmix hieraan toe. Mix dit kort op de hoogste stand tot een egale MonChoutaart vulling.

  5. Stap 7

    • 250 ml slagroom

    Voeg de slagroom aan het MonChou-taartmengsel toe en mix op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. Voeg tot slot de witte chocolade en het sap van de citroen toe en roer voorzichtig door.

  6. Stap 8

    Verdeel het mengsel over de bodem, schep het frambozenmengsel eroverheen en maak met behulp van een prikker een swirl-effect in de witte chocolade monchoutaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.